Sosyal güvenlik reformunda uygulama 2007'de

Haber Giriş : 17 Ekim 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı, IMF'nin stand-by anlaşmasını onaylamak için getirdiği ön koşullar arasında yer alan sosyal güvenlik reformunu 3 yıllık bir süre içinde tamamlamayı planlıyor. Söz konusu reforma ilişkin yasaların bu ay içinde TBMM'den geçmesi planlanırken, Meclis çalışmaları bu takvimin gerçekleşmesinin zor olduğunu gösteriyor.
Çalışma Bakanlığı sosyal güvenlik reformu sürecine ilişkin bir reform takvimi hazırladı. Bakanlık, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı, Sosyal Güvenlik Kurumu Yasa Tasarısı ve Primsiz Ödemeler Yasa Tasarısı Taslaklarının bu ay içinde TBMM tarafından kabul edilmesini öngörüyor. Bakanlık ayrıca bu ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası'nın yürürlüğe girerek, kurumsal dönüşümün başlatılmasını, 2006 yılının ortalarında da yeni Sosyal Güvenlik Kurumu'nun nihai yönetim kurulunun atanmasını planlıyor.

Sosyal güvenlik merkezleri açılacak
Bakanlığın reform takvimine göre, Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Sigortalar ve Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler sistemlerinin altyapı çalışmaları 2006 yılı sonlarında tamamlanacak ve merkezi veri tabanı kullanıma alınacak. Böylece kurumsal dönüşümün ikinci aşaması tamamlanmış olacak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Yasaları 2007 yılının başında yürürlüğe girecek. Ardından sosyal güvenlik merkezleri oluşturulacak. 2007 yılının sonlarına doğru da sosyal güvenlik merkezleri yaygınlaştırılacak.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber