Muharrem iftarında birlik ve beraberlik çağrısı

Nilüfer Kültürler Arası Dostluk ve Ahenk Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şirin, Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi'nde Muharrem ayı iftar yemeğine katıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binasında düzenlenen iftar programında oruçlar açıldıktan sonra birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla Nilüfer Derneği, Kimse Yok Mu Derneği, Hür Sanayici ve İş adamları Derneği ile birlikte iftar açtıklarını belirten Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen, yapılan bu iftar programına geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Birlik ve beraberliklerinin daha da pekiştiğini vurgulayan Demirdelen, "Muharrem ayı dolayısıyla iftarımızı Nilüfer Derneği, Kimse Yok Mu Derneği, Hür Sanayiciler ve İş Adamları Derneği başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte açma imkanı bulduk. Onlara teşekkür ediyorum. Hakk, vermiş oldukları lokmayı kabul eylesin. Allah hizmetlerini kabul etsin diyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bu beraberlikle daha kuvvetlenmesini, ileriye yönelik umutlarımızın, birliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesini arzu ediyorum." dedi.

Bu beraberliğin ebediyete kadar devam etmesini isteyen Demirdelen, "Ülkemizdeki huzur saadet ve kardeşliğin birbirimizin tanımaktan geçtiği, aşuredeki birden çok kattığımız fındığın, fıstığın, nohutun tek başına bir tadı yok ama hepsi bir araya geldiğinde çok güzel bir tat olmakta. Birlik, beraberliğimizi farklılıklarımızla beraber korumayı Hakk hepimize nasip eylesin. Bu beraberliğimizin inşallah ebediyete kadar devamını temenni ediyorum." diye konuştu.

İnanç anlamında bir aydınlanma yaşadıklarını ifade eden Demirdelen, ?Önemli olan özümüzden uzaklaşmamalıyız. Geçmişte birçok yanlış yapıldı. Ama bu yanlışlar yavaş yavaş düzeltiliyor. İnanç anlamında bir aydınlanma yaşıyoruz.? şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dede Saadettin Güller ise şunları kaydetti: "Matem ayının yası için toplandık. Bizde iftar açma yoktur. Sadece lokma vardır. Akşam lokmasını yedik ve niyetimizi açtık. Muharrem ayı başladı başlayalı bu güne kadar her gün sohbetlerimiz oldu. Kerbela ile ilgili muhabbetlerimiz oldu. İnsanlarımız buraya toplandılar, onlara gerekli bilgileri aktarmaya çalıştık."

Muzaffer Şirin ise bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini belirterek, ?Bu zamanda özellikle çevremizde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç var. Çevremizde oynanan oyunlara gelmemeliyiz. Bu toprakta yaşayan Türkü, Kürdü, Lazı, Alevisi, Arabı birbirinden ayrım yapmadan bir bütün, bir mozaik. Biz insanlara inancına ya da ırkına göre davranmıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz devam etsin, hep birlikte güzel işlere imza atacağız.? ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber