Kamu kurumları lisans eğitimi için Gediz Üniversitesi'ni seçiyor

Kamu yöneticileri ve çalışanları arasında eğitime ilgi büyüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kariyer hedefleyen, kendini geliştirmek isteyen memurlar, akşamları ders başına geçiyor. Gediz Üniversitesi'nin yüksek lisans öğrencileri arasına, İller Bankası personeli de eklendi. İçlerinde emekliliği gelenler bile var. Gözde alan ise işletme yüksek lisansı olan MBA.

Üniversitenin, içlerinde İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan'ın da bulunduğu çok sayıda memur öğrencisi var. İzmir, Manisa ve Uşak'ta görev yapan Vergi Dairesi, SGK, Türkiye İstatistik Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü personeli, mesai bitiminde ders başına geçiyor. Onlara şimdi de İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü çalışanları eklendi. Gediz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, bu amaçla protokol imzaladı. Ege Bölgesi'ndeki bütün belediyelere kaynak sağlayan, kamu yatırımlarının hayata geçmesinde kritik rol üstlenen İller Bankası personeli finans, pazarlama, insan kaynakları yönetimi, üretim, stratejik yönetim, araştırma yöntemleri ve süreç yönetimi konularında ders görüyor, bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Analitik düşünme ve problem çözme yetenekleri güçlenecek memur öğrencilerin kimileri emekliliğe hazırlanıyor.

Rektör Çevik, eğitimin yaşı ve makamı olmadığını gösteren İller Bankası'nın çalışanları ve yöneticilerini kutladı. Çevik, aralarında emekliliği gelenlerin de yer aldığı kamu çalışanlarının akşamları ders başına geçmesinin övgüye fazlasıyla değer olduğunu dile getirerek şunları söyledi: ?Yaşam boyu eğitimin önemi toplumumuzda artıyor. Bu gelişme, gelecek ve ülkemizin gelişimi açısından umut verici. Rekabetin giderek tırmandığı, ilerlemenin hız ve sınır tanımadığı günümüzde bir dalda eğitim yetmiyor. Mutlaka başka alanlarda da diploma sahibi olmak, kendimizi sürekli geliştirmek gerekiyor. Hem özel sektörde hem de kamuda son dönemde bu yönde sergilenen duyarlılık, bir eğitimci olarak beni çok mutlu ediyor. Yaygınlaşan yüksek lisans programları sayesinde ülkemizde hizmet kalitesi yükselecek, verimlilik de artacak.?

İller Bankası Bölge Müdürü Menekşe ise işletme MBA eğitimi talebinin çalışanlarından geldiğini söyledi. Menekşe, mesai bitiminde evlerine gitmek yerine dersliklere giren personeline teşekkür ederek, ?Özel yaşamlarından ve ailelerinden fedakârlık yaparak eğitim görüyorlar. Onların bu özverisi sayesinde daha iyi hizmet imkanı bulacağız. Bize bu fırsatı veren Gediz Üniversitesi yöneticilerine ve akademisyenlerine de şükranlarımızı sunuyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber