Kaçak su kullananlara 344 bin lira ceza kesildi

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 2012 yılının ilk 10 ayında kaçak su kullandığı tespit edilenlere toplam 344 bin 155 lira idari para cezası kesildiğini açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, il genelinde kaçak su kullananlara yönelik yaptıkları caydırıcı yöntemler sayesinde geçtiğimiz yıllarda tespit edilen yüzde 50 kaçak kullanım oranın 34'lere kadar çekildiğini söyledi. Tespit edilen rakamın sadece kaçak kullanım oranı olmadığını vurgulayan Öncel ?Yüzde 34 rakamının içerisinde fiziki kaçaklar da var. Suda kayıp kaçak Türkiye ortalaması yüzde 50'ler civarında seyrediyor. SASKİ olarak kayıp kaçak oranımızı yüzde 25'lere indirme hedefimiz var." dedi.

KAÇAKÇILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Tespit edilen kaçak su kullanıcıları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan SASKİ Genel Müdürü Çoşkun Öncel, uyguladıkları idari para cezalarıyla kayıp kaçak oranını aşağıya çekebildiklerini söyledi. 2012 yılının ilk 10 ayında kaçak su kullandıkları tespit edilenlere toplam 344 bin 155 lira idari para cezası kesildiğini açıklayan Coşkun Öncel, ?Yaptırım olmazsa adamlar ?bir şey olmuyor' diyerek kaçak su kullanmaya devam edecekler. Bu yüzden cezai yaptırım önemli. Geçtiğimiz yıllardan günümüze adliyeye bildirdiğimiz çok sayıda tespit edilen kaçak su kullanıcısı var." diye konuştu.

PÜRÜZ GİDERİLDİ

Gaziler ve şehit yakınlarına yönelik yüzde 70 indirimli su uygulamasında yasa ile yönetmelik arasındaki pürüzleri giderdiklerini açıklayan Öncel, ?SASKİ olarak gaziler ile şehit yakınlarına yüzde 70 oranında indirimli su hizmeti sağlıyoruz. Bu konuda yayımlanan yasa ile var olan yönetmelikler arasında bazı farklı durumlar oluşabiliyordu. Mesela sivil hayatta malül ve kolunu bacağını kaybeden insanlar var. Yasada bu durum tam tanımlanmıyordu. Yaptığımız yönetmelik değişikliği ile söz konusu pürüzleri giderdik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber