Rektör Aşkın haber gönderdi:İktidar Beni Sevmedi

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla ve 'delil karartacağı veya kaçacağı" endişesiyle tutuklanan Rektör Prof. Yücel Aşkın'ı cezaevinde ziyaret etti. Kartal, cezaevi müdürünün odasında Rektör Aşkın ile yarım saat görüştü. Kartal'ın SABAH'a verdiği bilgilere göre Aşkın, 'dışarıya' şu mesajları yolladı:

* İktidar Beni Sevmedi: Haksızlığa uğradım. İktidar beni sevmedi, düşünce olarak anlaşamıyorduk. Malvarlığımla her şeyimle ortadayım. Abartılı koleksiyon entrikası tutmadı. Şimdi de bu yol deneniyor. Suçsuzluğum anlaşılacak.

* Oya Gelmesin: Oya'ya söyleyin, ziyaretime gelmesin. Beni burada görmesin. Çok üzülürüm, kendisi de üzülür. Bana burada nazik davranıyor, saygı gösteriyorlar. Bu durumda ne kadar rahat olunabilirse o kadar rahatım.

ÖĞRENCİSİ AYNI KOĞUŞTA
Kartal, Prof. Aşkın'ın 4 kişilik bir koğuşta olduğunu ve aynı koğuşta eskiden öğrencisi olan bir profesörle birlikte kaldığını anlattı. Cezaevinde "olabildiği kadar" rahat olduğunu söyleyen Rektör'ün, sorgulamasının 10 saat ve ayakta tutularak yapıldığı da gelen haberler arasında. Rektör'ün siyasi bir komplo ile karşı karşıya olduğunu savunan CHP'li Kartal, suçlamaya konu olan ihalenin, Aşkın göreve gelmeden önce yapıldığına dikkat çekti. Kartal, "Hoca'nın kaçacağına dair şüphe mi oldu ki, tutuklandı!.. Nereye kaçacaktı, İran'a mı kaçacaktı? Cumhuriyet tarihinde bir bilim adamının, bir rektörün bu şekilde tutuklanması ilk defa oluyor. Üstelik iddia edilen alımların hiçbiri Hoca zamanında olmamış" dedi. Bu arada, Rektör'ün avukatı Teoman Evren de, "yapılan alımlara ilişkin firmaya ödeme yapmadığı gerekçesiyle devletin zarara uğratıldığı" iddiasına karşı "bu konuda Aşkın yetkili değildir, Hazine'nin ödeme yapması gerekir" görüşü işlendi. İtirazı, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber