Eğitim-Sen 'yavruladı'

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'den 'anadilde eğitim' savunulduğu gerekçesiyle ayrılan 100 kişilik bir grup eğitimci, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nı (Eğitim-İş) kurmak için Ankara Valiliği'ne başvurdu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Dinçer, kendilerinden ayrılan grubun küçük bir grup olduğunu savunarak, "İkiye bölünmemiz söz konusu değil. Onlar sadece 100 kişilik küçük bir grupcuk. 160 bin üyemizle biz yolumuza devam ediyoruz" dedi. Dinçer, kendilerinden ayrılan ekibin morallerini bozmadığını söyledi.
Sendikadan bugüne kadar çok sayıda grubun ayrıldığını dile getiren Dinçer, "Bizden ayrılan bu arkadaşlar gibi 10'larca ekip var. Hepsi de küçük küçük sendikalar kurdular. Bu ekip de onlardan biri olacak. Eğitim-Sen 160 bin üyesiyle yoluna devam ediyor. Bizden ayrılan arkadaşların kendi gerçekleri var. Ama gerçekleri hiç gerçekçi değil. 27 Ekim'de yapılacak Eğitim-Sen'in kapatılmasına yönelik dava duruşması öncesinde bizden bu şekilde ayrılmaları Eğitim-Sen'i kapatmak isteyenlere bir mesaj taşır. 'Bakın sizin istediğiniz gibi bir sendika kurduk' anlamına gelir" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber