12 ülkenin Ulaştırma bakanları İzmir'de toplanıyor

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ulaştırma Bakanları Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın davetiyle yarın İzmir'de yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz ülkeleri arasındaki taşımacılığın önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili konuların tartışılacağı toplantıdan sonra Yıldırım, Çiğli ilçesinde kurulan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temelini atacak.

12 ülkeden altı Ulaştırma bakanı, dokuz bakan yardımcısı ve bürokratların katılacağı toplantıda, bu ülkeler arasındaki ulaştırma projeleri masaya yatırılacak. Karadeniz ring otoyolunun geliştirilmesi, deniz otoyollarının geliştirilmesi, kara taşımacılığının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili konular tartışılacak. Bürokratik engellerin sınır geçişlerinde azaltılması, ulaştırma altyapılarının genişletilmesinin de konuşulacağı toplantıyla Karadeniz ülkeleri arasındaki işbirliğinin arttırılması planlanıyor.

Bakan Yıldırım, toplantısının ilk oturumunun ardından Çiğli'de yapılan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temel atma törenine katılacak. Yaklaşık 70 dönümlük alana kurulacak hastanede 16 ameliyathane, 112 poliklinik, 16 diyaliz ünitesi ve 3 bin metrekarelik acil servis bulunacak. Hastanenin 14 Mayıs 2014 tarihinde açılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber