Protestocular yol kapatıp başkanın makamına siyah çelenk bıraktı

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nı protesto eden halk, yol kapatıp belediye başkanının koltuğuna siyah çelenk bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahmutlar beldesinde Büyükşehir Belediyeleri Yasası davul ve zurna ile yaklaşık 200 kişi tarafından protesto edildi. Eylemciler yaklaşık 25 bin nüfusa sahip beldenin yasaya göre kapatılarak mahalle statüsüne dönüştürülmesini ellerinde 'Referandumla geldik, referandumla gideriz', 'İlçe olmak istiyoruz', 'Mahalle kavgasına değil, ilçe sevdasına geldik' ve '15 binlik mahalle şaka gibi' yazan dövizler açtı. Bir müddet belediye önünde duran protestocular, yürüyerek gittiği D-400 kara yolunu trafiğe kapattı. Jandarma aracının eylemcilerin olduğu yola araçla gelerek yolun trafiğe açılmasını istedi.

Fazla direnmeyen protestocular daha sonra üzerinde 'İlçe olmak istiyoruz' yazan siyah çelenk ve 'Referandumla geldik, referandumla gideriz' yazan döviz ile Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik'in makam odasına girdi. Siyah çelenk Çelik'in şehir dışında olması nedeniyle boş olan makam koltuğuna bırakıldı. Siyah çelengi bırakan Sudi Çandır, AK Parti'nin yasasını protesto etmek için buraya koyduğunu belirtti. Çandır, ?Onlar gerçekten aksa, bu çelengi de aklandırsınlar.? diyerek makamdan ayrıldı.

Eyleme katılanlardan bir kişi ?Nerede Mahmutlar' diye bağırması bazı vatandaşların tepkisini çekti. Protestocu, bir kişi tarafından kavga çıkmadan uzaklaştırıldı.

Bizimkiler dizisinin sarhoş Cemil'i tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Uğurtan Sayıner ve beldede yaşayan yabancılar da eyleme destek verdi. Türkiye'de birçok beldede yaşadığını belirten Saygıner, ?Son 1,5 yıldır Mahmutlar'da yaşıyorum. Mahmutlar bir mahalle olursa buraya gönül bağlamış insanları da rencide edecek. Buranın ilçe olabilmesi için her şeye varım." dedi.

Eyleme katılanlardan Alman uyruklu Bea Lotz, Mahmutlar'ı çok sevdiğini ve belediyenin kapatılmasını istemediğini söyledi.

Mahmutlar'da yaşayan Sengül Işıl da, "İlçe olabilmemiz için kaç bin nüfusa ihtiyacımız var. Bu akıl almaz bir karar." diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, eyleme halkın duyarsız kaldığını, ancak beldenin kapatılmaması için her zaman dik duruşlarını sergileyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber