Mersin'de bir Osmanlı'dan padişahlar sergisi

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit'in soyundan gelen ve Mersin'de yaşayan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, 36 Osmanlı padişahının resimlerinden oluşan ?Bu Gözler Kimin?? sergisini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) ana sponsorluğunda Mersin'de açacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ressam olan Adile Nami Osmanoğlu'nun, 36 Osmanlı Sultanı'nın resimlerinden oluşan ?Bu Gözler Kimin?? sergisinin 7 Aralık 2012'de Mersin Marina'da açılacağını söyledi. Adile Nami Osmanoğlu'nun 36 Osmanlı Sultanı'nın, yani dedelerinin resimlerini yaptığını, bu resimlerin daha önce bir kez sadece İstanbul Yıldız Sarayı'nda sergilendiğini belirten Aşut, bu sergiyi önemsediklerini ve Mersin'e getirmek istediklerini kaydetti. Bu resimlerin ikinci kez Mersin'de sergileneceğini vurgulayan Aşut, ?Hem sanata hem köklerimize sahip çıkmak, bunu geleceğe taşımak adına sergiye destek olduk. Adile Nami Osmanoğlu, Sultan 2. Abdülhamit'in torunu Sultanzade Osman Nami Osmanoğlu'nun kızıdır ve Mersin'de yaşıyor. Osmanoğlu ailesi dünyanın sayılı hanedanlıklarından biri. Bu hanedandan birinin Mersin'de yaşıyor olması da Mersin'in tanıtımı açısından önemli. Bizim amacımız, Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yapmak? dedi.

Adile Nami Osmanoğlu'nun vatanını çok seven, çok modern, Osmanlı'nın batıya dönük yüzünü de temsil eden bir hanım olduğunun altını çizen Aşut, serginin bu anlamda da Mersin'in tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. Sanatın bir milletin kültürel bütünlüğünü ve devamlılığını sağlayan en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Aşut, şöyle devam etti: ?Tarihimiz boyunca kurduğumuz devletlerin ismi değişse de sanatın yarattığı güçle milletimiz adını ve varlığını korumuştur. Orta Asya'dan başlayan büyük tarih yolculuğunda Göktürklerden Selçuklulara, Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar aynı kaynaktan doğan ve sonsuza akan büyük ve coşkun bir ırmağız. İşte, kıymetli sanatçımız Adile Nami Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarının portreleriyle bizi köklerimizle buluşturmuş ve geleceğe bağlamıştır.?

MTSO olarak, bu serginin bir parçası olmaktan gurur duyduklarına dile getiren Aşut, tüm Mersinli sanatseverleri sergiye beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber