Okuldaki 'Edebiyat Sokağı' öğrencileri kitapla buluşturuyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu, çocukların dikkatini kitaba çekebilmek için koridorlarından birini ?Edebiyat Sokağı'na dönüştürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kitapların ve kitap afişlerinin yer aldığı 'Edebiyat Sokağı'nda önümüzdeki günlerde yazar söyleşilerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Okul, öğrencilerin dikkatini tarih ve sanata çekmek için iki ayrı koridorda iki ayrı sokak oluşturmayı da düşünüyor.

Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Mehmet Erol, bu zamana kadar yapılan kitap okuma kampanyalarının dışında farklı bir proje ile çocuklar ve velileri kitap okumayı sevdirmek istediklerini anlatarak şöyle konuştu: " Yaklaşık 5 bin TL'ye mal olan bu projenin Johnson Controls Thierry Diniz ve Bursa Pen Yazarlar Birliği gibi kurumlar tarafından desteklendiğini söyledi.

Teknoloji ve internetin insan hayatına çok fazla girmesine rağmen bir kitabın sayfasının çevirirken verdiği sıcaklığı hiçbir şeyin veremeyeceğine değinen Mehmet Erol, ?Bizde bu yüzden kitap sevgisini öğrencilerimiz başta olmak üzere velilerimize kazandırmaya çalıştık. Her sınıfta bir tanınan yazarımızın bir eseri ve afişi, havada uçuşan maket kitaplarımız, duvarlarda kitaplarımız, her yerde kitap var. Bunlar uyarıcı oluyor. Koridora giren öğrenci ve veliler her yerde kitaplarla karşılaşıyor.? dedi.

Projenin en önemli özelliğinin ise sürekli olması olduğunu belirten Erol, ?Proje kapsamında haftalık yazar- şair tanıtımı yapılacak. Her ay bir yazar burada ağırlanacak eserleri ile öğrencilerimiz ile buluşturacağız.? şeklinde konuştu.

Okulun Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde kenarda köşede kalmış bir okul olmasına rağmen burada da güzel şeyler olduğunu bu proje ile göstermek istediklerini anlatan Erol, şunları söyledi: ?Bu çalışma Bursa'da daha önce yapılmadı. İlk biz başlattık. İnşallah diğer kurumlara da örnek olur. İki yeni koridorumuzu da sıra dışı hale getireceğiz. Alt koridor tarih sokağı, üst koridorumuz ise sanat sokağı olacak. Okulun çehresini bu şekilde dönüştürmeye çalıştık.?

Yaklaşık 3,5 aylık bir çalışma ile bu projeyi tamamladıklarını anlatan Erol, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bundan önce okulumuzda itap okuma saatinde günde 10 dakika kitap okunuyordu. Ama bundan sonra hedefimiz her öğrencinin en az ayda bir kitap okumasını sağlamak istiyoruz.?

ÖĞRENCİLERİN İLK TEPKİSİ ÇOK OLUMLU

Müdür yardımcısı Zeynep Timur ise proje kapsamında kullanılan kitaplar hakkında şu bilgileri verdi: ?320 tane mobil kitap kullandık. Bunlar çocukların evde bulunan kullanılmayan kitaplarından oluşuyor. 70 tane el emeği kendimizin hazırladığı maket kitabımız var. 37 tane Türk ve Dünya'da edebiyatından farklı şair ve yazarların afişleri var. 13 tane Türk ve Dünya edebiyatından çocuklara öncelikle tanıtmak istediğimiz, öncelik verdiğimiz yazarların afişlerini kapılara giydirerek tanıtmak istedik.?

Müdür yardımcısı Timur, ayrıca proje sonrasında çocukların ilgilerinin bütün yorgunluklarını unutturduğunu belirterek, doğru bir iş yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber