Erdoğan: BDP'lilerle ilgili kararı Parlamento verecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı milletin vekilleri olarak yapmaları gerekenler bulunduğunu belirterek, "Milletimizin de bizden beklentileri vardır" dedi.

Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile Başbakanlık Merkez Bina'da ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarıyla ilgili olarak, Meclis'teki açılış konuşmasının arkasında olduğunu belirttiğinin hatırlatılması ve 'Bu konuşmasında yasama faaliyetlerine milletvekillerinin, kesin hüküm verilene kadar devam etmesi gerektiğini söylemişti. Aranızda bir fikir ayrılığı mı söz konusu?' sorusunun yöneltilmesi üzerine konuların saptırılmaması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir. Benim açıklamalarımın da neyi hedeflediği bellidir. Haklarında bir hükmün kesinleşmesiyle ilgili olarak şu anda adı geçen ve milletvekili olduğu söylenen cezaevlerindeki kişiler yargılanmaktadır. Fakat Parlamento çatısı altında olanların ise dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle işledikleri suçlar vardır" dedi.

Bunlarla ilgili fezlekeler düzenlendiğini ve bu fezlekelerin Parlamento'ya geleceğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu fezlekeler Parlamento'ya geldiği zaman dokunulmazlıklarının devamı mı, yoksa kalkması mı, bu kararı Parlamento verecektir. Eğer Parlamento, dokunulmazlıklarının kaldırılması kararını verirse o sanıklar hakkında da bu defa bir yargı süreci başlayacaktır. Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, silahlanın çağrısında bulunanlara karşı da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır. Milletimizin de bizden beklentileri vardır. Bu konuda biz AK Parti grubu olarak, bu fezlekeler üzerinde çalışmalarımızı yapmak suretiyle kararımızı verip atmamız gereken adımı atarız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'yi en kısa zamanda ziyaret etmeyi arzuladığını belirterek, "Oradaki tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani görevim" dedi.

Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, 'Gazze'ye ziyaretiniz merak konusu. Halid Meşal'in 5 Aralık'taki davetine icabet edecek misiniz?' sorusu üzerine bu davetle ilgili bir tarih konuşulmadığını belirterek, "Bu tarihi ben de sizlerden duyuyorum" açıklamasını yaptı.

Gazze'yi ziyaret etme arzusunu daha önce açıkladığını hatırlatan Erdoğan, "Bu arzumu da şartların elverdiği ilk anda gerçekleştirmek istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak da kararı verdiğimiz anda bunu açıklar, gider ziyaretimizi de gerçekleştiririz. Oradaki son tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani, bir kardeşlik görevi olduğunu ifade ederek yapmam gerekendir. Bu konuda arkadaşlarım da çalışmalarını yapıyorlar. Temenni ederim ki en kısa zamanda bunu gerçekleştirelim ve kendilerine yapmamız gereken yardımlar nelerse, katkılar nelerse bu katkıları da verelim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber