Balıkesir Belediyesi'ne yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı

Balıkesir Belediyesi'ne bu sabah saatlerinde polisin düzenlediği operasyonda, aralarında iki Belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda iddiaya göre Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk ile MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Belediye girişinin ve protokol kapısının kapatıldığı, binaya giriş çıkışlara izin verilmediği bildirilirken, Balıkesir Belediyesi ile birlikte Fırıntaş AŞ ve İtfaiye Müdürlüklerinde de evrak araması yapıldığı öğrenildi. Sabah mesai saatiyle beraber başlayan operasyonda, Balıkesir Belediyesi'nin ihale ve hizmet alımları ile ilgili dosyalara, bilgisayar kayıtlarına incelenmek üzere el konulduğu, ayrıca belediyeye ve Balıkesirspor'a yapılan bağışların da incelemeye alındığı kaydedildi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un ise gözaltına alınmadığı, makamında görevinin başında olduğu öğrenildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamındaki operasyon devam ediyor.

YILMAZ U.-İHA


Balıkesir Belediyesi'ne yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı

Balıkesir Belediyesi'ne bu sabah saatlerinde polisin düzenlediği operasyonda, aralarında iki Belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Belediye binası ve eklentilerinde yapılan aralamalarda ise çok sayıda evraka el koyuldu.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında saat 07.30 sıralarında belediye hizmet binası ve bazı birimleri arandı. Aramalar İtfaiye Müdürlüğü, İmar, Fen İşleri ve diğer birimlerde eşzamanlı yapıldı. Aramalarda belediye binasına çalışanlar dışında kimse alınmazken işlem yapmak için gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Soruşturma kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özen, Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Faruk Demiraslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Zabıta Müdürü Hüseyin Turan, İmar Müdürü H.M., Fırıntaş A.Ş. Müdürü U.E. ve Muhasebe Müdürü A.G.'nin de aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Belediye hizmet binası ve bağlı birimlerde yapılan aramalarda, bilgisayar ve evrakların detaylı olarak incelediği bildirildi. Ayrıca Balıkesirspor ve belediyeye yapılan bağışlarla bazı ihalelerin incelemeye alındığı da iddia edildi.

MELİH G.-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber