Tüm okullar MEB bünyesinde toplanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2005 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na Devredilmesiyle ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarısı'nın 5 maddesi kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptığı konuşmada, hiçbir dönemde öğretmen atamalarının, bu dönemde olduğu kadar şeffaf ve adil yapılmadığını söyledi. Yönetici atamalarında hukuka aykırı davranıldığı iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Çelik, ''Mahkemekararıyla dönmüş, bugün göreve başlatıp yarın görevden aldığım bir kişi yok. Bunu yapacak kadar saf mıyım ben'' diye konuştu.

Bakan Çelik, tasarı kapsamında 307 okulun bakanlığına devredileceğini; bunlardan verimli olmayan, popülist amaçlarla açılmış okulların kapatılacağını, fonksiyonel olanların korunacağını söyledi. Çelik, bu okulların müdürlerinin mağdur edilmeyeceğini, özlük haklarına zarar gelmeyeceğini kaydetti. AK Parti'li Musa Uzunkaya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına ilişkin Rektörler Komitesi'nce yapılan açıklamayı eleştirdi.

Uzunkaya, açıklamada yer aldığını belirttiği, ''Yücel Aşkın'a sahip çıkmanın Cumhuriyet'e sahip çıkmak olduğu, üniversitelerin medrese yapılmak istendiği'' yönündeki ifadelere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in açıklık getirmesi gerektiğini söyledi. Uzunkaya, ''Kim üniversiteleri medreseye çevirmek istiyor? Bu iddiayı ispat etmek zorundalar'' diye konuştu.

Daha sonra, tasarının maddeleri üzerindeki görüşmelere geçildi. Tasarının kabul edilen 5 maddesine, verilen önergelerle ''Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar'' ibarelerinden sonra gelmek üzere, ''eğitim merkezleri ve kursları'' ibareleri eklendi. Komisyon, 14 maddelik tasarının diğer maddeleri üzerindeki görüşmelere yarın devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber