Anaokulu öğrencileri kızılay gönüllüsü oldu

Nazilli Sümer Anaokulu öğrencileri, okul içerisinde yaptıkları etkinlikle Kızılay'ın önemini öğrenerek 'Kızılay Gönüllüsü' oldu.'Kan ver hayat kurtar', 'Kızılay kara gün dostudur' sloganları ile Kızılay'ı arkadaşlarına ve velilerine tanıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kan ver hayat kurtar', 'Kızılay kara gün dostudur' sloganları ile Kızılay'ı arkadaşlarına ve velilerine tanıttı. Okul içerisinde yapılan etkinliğe Nazilli Toplum Sağlığı Merkezinden gelen bir ambulansla birlikte uzmanlar da katılarak çocuklara Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çocukların da önceden hazırladıkları pankartlar ve şarkılarla Kızılay'a destek verdi.

Her biri birer Kızılay Gönüllüsü olacağını söyleyen minik öğrenciler temsili olarak hazırlanan afet çadırında bir kaç saat geçirerek karavanadan yemek dağıttılar. Yaralılara da müdahale eden minik doktor ve sağlıkçılar Kızılay'ın kara gün dostu olduğunu normal zamanda da gönüllülerden kan toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade ederek; "Biz şu an çocuğuz ve kan veremiyoruz. Ama Kızılay'a destek vereceğiz. Siz büyüklerimizden istediğimiz Kızılay'a kan verin, hayat kurtarın" dediler.

Okul Müdürü Fulay Küçükoğlu, etkinlikle ilgili yatığı açıklamada amaçlarının 5-6 yaş arası öğrencilerine Kızılay sevgisini aşılamak olduğunu ifade ederek; "Kızılay, kuruluşundan buyana tüm dünyada isim yapmış önemli bir kurumdur. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de doğal afetlerde ilk yardıma koşan ve mağdurun yanında olan kurumdur. Ancak bu kurum her zaman gönüllülerin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yaşam kaynağımız olan kan ihtiyacının karşılanmasında Kızılay büyük rol oynamaktadır. 18 yaşından büyük, sağlıklı kişileri kan verebildiği ülkemizde her geçen gün artan kan ihtiyacı görülmektedir. Kızılay sevgisini, Kızılay'ın yaptıklarını çocuklarımıza anlatabilirsek onlarda gelecekte Kızılay gönüllüleri olarak hem kan verebilir hem de kurumun ihtiyaç duyduğu anlarda yardımcı olabilir. Bu nedenle okulumuzda yaptığımız etkinlikte Kızılay'ın yaptıklarını uygulamalı olarak çocuklarımıza anlatmak istedik. 100'den fazla öğrencimizin ve bazı velilerin de katıldığı etkinlik oldukça güzel geçti. Bizlere desteklerini esirgemeyen Nazilli Toplum Sağlığı Merkezimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber