Siirt yöresi çocuk oyunları bir kitapta toplandı

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı Ben Oynayayım Sen İzle Projesi kapsamında 54 çocuk oyununu içeren kitap yayımlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt yöresi çocuk oyunları tespit edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi'nin Sosyal Destek Programı kapsamında yürüttüğü Ben Oynayayım Sen İzle Projesi kapsamında 54 çocuk oyununu içeren kitap bastırıldı. Proje birimi öğretmenlerinden K.Coşkun Kızılkan, yaptıkları çalışma ile birçoğu bugün unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını tespit ederek, gelecek nesillere aktarılmasını sağladıklarını söyledi. Oyunların nasıl oynandığını ve kurallarını kayıt almak için birçok kişiyle görüştüklerini belirten Kızılkan, "Bu alanda birikimi olan kişilerle görüştüm. Görüştüğüm kişi sayısı 80'i aştı. Bugün yaşları 30'un altında olanların birçoğunun bilmediği bu oyunların nasıl oynandığını ve kurallarını tespit ettim. Bunları çocuklara oynatarak fotoğraflarını da çektim. Önemli bir kısmı, yalnız Siirt yöresinde oynanan 54 oyun tespit ettim. Bu oyunların nasıl oynandığını, kurallarını ve fotoğraflarını içeren kitabı da proje kapsamında bastırdık." dedi.

Kızılkan, kitabın 81 ile gönderildiğini ve il genelindeki okullara ve ilgili kurumlara da dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber