Fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerine verildi

Denizli Belediyesi'nin, Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlediği 'Denizli'de Kültür ve Yaşam' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödül alan eserler, açılan sergiyle Denizlili fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

Ödül töreni ve sergi açılışına, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, DEFSAD Başkanı Atilla Ağırbaş, Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ziya Tıkıroğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Başkan Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, yarışmanın sonucundan ziyade, yarışmaya katılan bin 288 eserin, Denizli'yi anlatması açısından önemli olduğunu söyledi. Zolan, "Yarışmaya, Denizlimizin farklı yerlerinde çekilmiş, kentimizin yaşamını ve kültürünü anlatan birbirinden değerli bin 288 fotoğraf geldi. Jürinin zorlandığını düşünüyorum. Sonuçtan ziyade Denizli'nin o sabitlenen güzelliklerini bırakabilmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Her yıl değişik temalarda bu sanatın yaşatılması adına çeşitli yarışmalar düzenlemek istiyoruz. İnşallah yarışmanın gelecekte uluslararası düzeyde yapılabilmesini sağlarız.? dedi.

Milletvekili Zeybekci de geçmişle ilgili ne kadar çok resim olursa, geleceğe de o kadar güzel kareler bırakılacağını ifade etti. Zeybekci, ?Bunun için fotoğraf sanatını önemsiyorum. Geçmişte çekilen o eski fotoğrafları gördüğümde çok etkilenirim. İnşallah bu fotoğraflar da hem fiziki hem de manevi değerlerin korunması adına son derece önemli bilgi ve belge olacaktır.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Milletvekili Zeybekci, Başkanı Zolan, DEFSAD Başkanı Ağırbaş, eski başkanlardan Tıkıroğlu ve Emniyet Müdürü Bulut, dereceye girenlere, plaketlerini ve ödüllerini verdi. Ardından yarışmada sergilenmeye değer bulunan 44 eser, açılan sergiyle Denizlili fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

Denizli Belediyesi ile DEFSAD işbirliğiyle düzenlenen 'Denizli Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması'na bin 288 eser katılmıştı. Yarışmada birinciliği Aydın'dan Zeki Yavuzak, ikinciliği Bursa'dan Gürsel Egemen Ergin, üçüncülüğü de Aydın'dan Hatice Akyol elde etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber