Adana'daki 'kahya' cinayeti

Kendisini işten çıkardığını öne sürdüğü kahyayı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini işten çıkardığını öne sürdüğü kahyayı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Ö. ile öldürülen Erdoğan Çeken'in yakınları katıldı.

Hakkında "kasten öldürme ve yağma" suçlarından dava açılan Mehmet Ö, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Öldürmek istesem silahla gezerdim. Ancak silah maktule aittir. Daha önceki ifadelerimde de söylediğim gibi maktul kaza sonucu yaralandı" diye konuştu.

Mehmet Ö, mahkeme heyetine "vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ö'ye "kasten öldürmeden" müebbet hapis cezası verdi. Mahkemedeki iyi halinden dolayı cezası 25 yıla indirilen Mehmet Ö, "yağma" suçundan ise beraat etti.

-İddianameden-

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, ağustos ayında Doğankent köyü Cırık Mahallesi'nde H.B'ye ait çiftlikte kahyalık yapan Erdoğan Çeken'in çiftlikteki evine Mehmet Ö. ile birlikte gittiği, bir süre sonra aralarında tartışma başladığı, tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Ö'nün av tüfeğiyle Çeken'i sırtından vurduğu, ardından tüfek ve cep telefonunu alarak olay yerinden uzaklaştığı belirtiliyor.

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: Tevfik Işık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber