Aydın'da 11 bin engelliye maaş bağlandı

Aydın'da bir grup engelli Dünya Engelliler Günü'nde Vali Kerem Al'ı ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Kerem Al, engellilerin topluma kazandırılmalarının önündeki en ciddi sorunun yoksulluk ve gelir dağılımı olduğunu belirterek, ?Aydın'da bu güne kadar 10 bin 995 bakıma muhtaç engelli için Evde Bakım ücreti bağlandı? dedi.

Aydın'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan ve bir grup engelli Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

Kendisini ziyaret eden engellilerin tek tek günlerini kutlayan Vali Kerem Al, kendisine çiçek takdim edem engelli kız çocuğu ile yakından ilgilendi. Küçük kızı kucağına alarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Al, ?Türkiye'de son 10 yılda özürlülerin yaşamını kolaylaştırmak için devrim niteliğinde adımlar atıldı. Engellilerin perde arkasında kalmalarının önüne geçilmesi için önemli mesafeler alındı. Engellilerin topluma kazandırılması için sosyal güvenlik anlamında örnek projeler hayata geçirildi ve geçirilmeye devam ediliyor. Engellilerin topluma kazandırılmalarının önündeki en ciddi sorunlardan birisi, yoksulluk ve gelir dağılımı sorunudur. Bakıma muhtaç engellinin aile içinde bakımının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla Evde Bakım Hizmeti yürütülmekte ve engellisine bakan aile bireyine hizmet kapsamında Evde Bakım Ücreti ödeniyor. Bu kapsamda Kasım 2006 - 01 Ekim 2012 tarihleri arasında Aydın'da 10 bin 995 bakıma muhtaç engelli için Evde Bakım ücreti bağlandı. Şu anda 8 bin 414 kişiye Evde Bakım ücreti olarak bir aylık net asgari ücret olan 673.31 TL ödenmeye devam ediliyor? diye konuştu.

Engellilere yönelik projelere ve kurumun çalışmalarına verdiği desteklerden ötürü Vali Al'a teşekkür eden İl Müdürü Gönül Durulan da, ?Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal yaşama aktif bir biçimde uyumunu ve sosyal entegrasyonunu sağlayabilmek için çeşitli hizmet alanları oluşturuluyor. Engellilere yönelik hizmetler oluşturulurken ve sürdürülürken çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapıyoruz. Tüm destek programlarına rağmen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engellilerimize, ilimizde faaliyet gösteren 18 yaş üstü bedensel engelli ve 7-12 yaş zihinsel engellilere yönelik 2 resmi kurum ile bedensel-zihinsel-ruhsal engellilere hizmet veren 8 özel bakım merkezinde bakım hizmeti verilmektedir. Engellilerimizin çeşitli hak ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamak amacı ile 2278 engelliye İl Müdürlüğümüzce Özürlü Kimlik Kartı verilmiştir. Engellilerimizin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmetleri sunmak, kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber