Belediye Başkanı Arpacıoğlu: Bütün çalışmaları, engellilere göre yapıyoruz

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ünye Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Dursun Ali Akın, bugünde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Başkan Arpacıoğlu'na teşekkür ederek, "Özürlü arkadaşlarımıza maaş bağlanması, bakıma muhtaç olanlara bakım aylıklarının bağlanması gibi destekleriniz bizi gururlandırıyor. İnşallah isteklerimiz yerini bulur da bütün engelli arkadaşlarımız her tarafa rahat bir şekilde erişebilirler. Vergi Dairesine Özürlü giriş merdiveni yapılıyor, aynı şekilde kaymakamlıkta çalışmalar yapılıyor. Hastanelerde de özellikle engelli arkadaşlarımızın kullanabilecekleri odalarda lavabo gibi bir ihtiyacın yapılmasını da sizlerden talep ediyoruz. Sizlere güveniyoruz." dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise "Zaman zaman meydanda farklı alanlarda bir arada olduğumuz gibi bugünde gönül dostlarımızla dernekte bir araya geldik." dedi. Yaptıkları çalışmaların tamamında engellilerin de kullanabileceği şartları göz önünde bulundurarak yaptıklarını anlatan Arpacıoğlu, şöyle konuştu: "En son yaptığımız Atatürk Parkı'ndaki çalışmalarımızda da engelli çocuklarımıza faydalı olunabileceği çocuk parkı, ayrıca engellilerimizin her türlü alanda rahatlıkla kullanılabilecek giriş çıkış yerleri ve restoranımıza da engelli kardeşlerimizin üst katları da kullanabilmelerine imkân verecek asansörlü restoran yaptırıyoruz ki engelli kardeşlerimiz de diğer insanlar gibi isteği yeri, istediği şartlarda kullanabilmeleri adına dizayn edildi. Eskiye göre şartlarımız oldukça gelişti. Başta başkanımızın da ifade ettiği engelli kardeşlerimizin özgür haklarında yapılarında sosyal yaşantılarında çok güzel önemli değişiklikler yaptılar. Özellikle kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da yine bu konuya çok hassasiyet göstererek çalışmalarını sürdürüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama bütün bunların yanında bizim bölgemizin insanı ve İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin'den Allah razı olsun. Bilindiği gibi doğumdan kaynaklanan Özellikle trafik kazalarında meydana gelen engelli kardeşlerimizi engelli olmalarına sebep olan özellikle hız sınırı, alkol ve hatalı sürüşlere büyük denetimler getirildi. Biz her zaman olduğu gibi bugün de engelli kardeşlerimizle el ele, omuz omuza beraber yürüyoruz. Bizim gönlümüzde onların yeri farklı ve biz onları çok seviyoruz. Onlarında bizi sevdiğine inanıyoruz. Bir kez daha bu değerli günlerini kutluyoruz. Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber