Gaziantep, kasım ayında ihracat rekoru kırdı

Kasım ayında 598 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantep, aylık bazda en yüksek rakama ulaşarak tarihi rekor kırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'te bu yıl kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43,3 artışla toplam 598 milyon 4 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti. Konukoğlu, aylık ihracata göre Gaziantep'in, Kasım ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: ?'Ocak-kasım dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 oranında artarak 5 milyar 377 milyon dolara ulaştı. Ocak-Kasım 2011 döneminde ise Gaziantep'ten 4 milyar 454 milyon dolar değerinde ihracat yapılmıştı. Ocak-Kasım dönemine göre en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında yer alan Gaziantep, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla yükselten il oldu.''

Gaziantep'in, Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat artışı gerçekleştirdiğini vurgulayan Konukoğlu, Kasım ayında Türkiye'den yapılan toplam ihracatın yüzde 19,9 artışla 12 milyar 771 milyon dolara, Ocak-Kasım dönemi ihracatının yüzde 13,5 artışla 139 milyar 49 milyon dolara ulaştığına dikkati çekti.

İHRACATÇILARIMIZ ADINA BÜYÜK GURUR DUYUYORUM

Gaziantep'in dinamik bir girişimci ordusuna ve güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, birçok ilin imrenerek baktığı Gaziantep'in özel sektör eliyle kalkınmasını ve büyümesini ve yeni istihdam kapısı açan yatırımları hız kesmeden sürdürdüğünü ifade etti. Dünyada yaşanan ekonomik krize, en büyük pazarlarının başında gelen Avrupa'daki daralmaya ve Ortadoğu ülkelerindeki siyasi istikrarsızlığa rağmen Gaziantepli iş adamlarının ihracatı artırma başarısı gösterdiğinin altını çizen Konukoğlu, pazar çeşitliliğine verdikleri önem sonucunda 173 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çekti.

GSO Başkanı Konukoğlu, ihracat rekoru kıran Gaziantepli iş adamlarını tebrik ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ?'Küresel krizin etkisiyle iyice zorlaşan rekabet ortamında bile özverili çalışmalarıyla dış pazarlarına yenilerini ekleyen, ihracat rakamlarını artıran iş adamlarımızı kutluyorum. İhracatçılarımız adına büyük gurur duyuyorum. Gaziantep'in ve ülkemizin büyüme sürecinde bir payımızın olmasından dolayı çok mutluyuz. Çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. İhracatımızda yukarı trend devam ediyor. 2012 sonunda 6 milyar doları yakalayıp, yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber