Üniversite öğrencileri mezun olmadan önce staj yapmaya yönlendirilmeli

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, üniversite öğrencilerinin meslekleri hakkında bilgi almak için şartları zorlaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin çalışacakları iş alanını seçmesi gerekliliğine değinen Özaydemir, mezun olmadan önce staj yaparak iş deneyimi kazanmanın önemine dikkat çekti.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, üniversitenin yayın organı olan Radyo A'nın konuğu oldu. Eskişehir'in daha gelişmiş bir şehir olması için gelişmiş bir sanayiye sahip olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özaydemir, "Türkiye dünya pazarlarında geri kaldı. Nasıl ileri gidecek? Bunun için verimlilik, teknoloji, yeni ürünler ve araştırma merkezi lazım. Bu yüzden de daha iyi çalışmak gerekli." şeklinde konuştu.

Savaş Özaydemir, üniversiteden mezun olacak öğrencilere de önerilerde bulundu. Öğrencilerin meslekleri hakkında bilgi almak için şartları zorlaması gerektiğini belirten Özaydemir, öğrencilerin mezun olmadan önce çalışacakları iş alanını seçmesi gerektiğini ifade etti. ESO olarak öğrencilere staj imkânları sunduklarını kaydeden Özaydemir, "Staj için koordinatörlük yapıyoruz. Açıkta bir öğrenci bıraktığımızı hatırlamıyorum. Bunun dışında biz 200'e yakın talebeye karşılıksız burs veriyoruz. 200'ün üzerinde de staj imkânı sağlıyoruz." diyerek öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

"Öğrencilerin mezun olmadan önce mesleki olarak yönlendirilmesi gerekir." diyen Özaydemir şunları söyledi: "Bugün dünya Türkiye'den iş gücü çalmaya çalışıyor. Çünkü dünyada da aynı sıkıntı var. Bugün Coca Cola'nın başındakiler neden Türk? Japonya, Amerika'da okuyan öğrencilerini geri çağırarak belirli bir seviyeye geldi. Kore, Çin ve Hindistan da aynı şekilde bir uygulamaya sahip. Bunu biz niye yapmıyoruz?"

"SANAYİ İLE BİLİMİ BULUŞTURUYORUZ"

Anadolu Üniversitesi'yle 1991 yılından beri ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Özaydemir, "Biz ilk ortaklığımızı Anadolu Teknoloji Parkı (ATAP) adındaki projeyle yaptık. Girişimcilere yer kiralayarak destek olduk. Sonra teknoloji geliştirme bölgeleri yasası çıktı. Vergi muafiyetleri ve teşvikler de olunca ATAP'ı canlandırdık. Organize sanayide 500 dönümlük bir yer ayırdık. Üniversiteyle sanayiyi birleştirmiş olduk. Bu çok iyi bir sinerji yarattı." ifadelerini kullandı.

1991 yılından sonraki dönemde Sanayi Odası ve Anadolu Üniversitesi arasında çeşitli ortak projeler yapıldığını hatırlatan Özaydemir, bu konuda da şunları söyledi: "Biz 2000 yılından sonra bu işleri biraz daha sıkılaştırdık. Şimdi İki Eylül Kampüsü ile son derece iyiyiz. Osmangazi Üniversitesi ile de durum aynı. Projelerimiz, ortak çalışmalarımız var. Bu projelere bir araya gelerek başladık. Bütün hocalar kendi çalışmalarını ve fikirlerini anlattılar. Böylece birbirimizi daha iyi tanıdık, ortaklıklarımız daha da arttı. İlerleyen dönemlerde de Anadolu Üniversitesi ile çalışmalarımız hız kazanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber