AK Parti Milletvekili Saral: Maneviyat Bakanlığı kuralım

Haber Giriş : 04 Aralık 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 'gençleri ve aileleri batı kültürünün etkilerinden korumak' amacıyla 'Maneviyat Bakanlığı' kurulmasını istedi.

Saral, 'Ekonomimiz iyi yönde gelişiyor ama milli ve manevi gidişat aynı yönde ilerlemiyor. Bu yüzden, bununla ilgili çalışmaları yapabilecek, tedbirleri alabilecek bir Maneviyat Bakanlığı kurulması gerektiğine inanıyorum' dedi.

Saral, toplumda manevi ve ahlaki boşluk bulunduğunu savunarak, 'Türk aile yapısında hiç olmayan çarpık ilişkiler görüyoruz. 2023 hedefimize uyan, inancıyla, tarihiyle, kültürüyle gurur duyan bir gelecek istiyoruz. Milli ve manevi değerlerinin iç içe geliştiği bir yapı istiyoruz. Bunun için de gerekirse bu işle ilgilenen bir bakanlık olabilir' diye konuştu.

Medya dünyasına dizayn

Saral, Meclis Başkanlığı'na sunacağı 'dizi teklifi' için de şunları dile getirdi:

'Çalışmamızda son aşamaya geldik. Gerekçemizi hazırlıyoruz. Teklifimizin içeriği, tarihimize, kültürümüze, inancımıza uymayan, neslimizi geçmişinden koparan, çarpık aile ilişkileri, dinimizin, gelenek ve göreneklerimizin men ettiği, ahlaksızlaştıran görsel ve yazılı eserlere karşı düzenleme öngörüyoruz. Basın ve yayını milli ve manevi değerlere bağlı olacak şekilde daha tertipli hale getirmeyi amaçlayan bir düzenleme teklifinde bulunacağız.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber