Kapı söktürdü!

Bursa Atatürk Stadı'nı U20 Dünya Şampiyonası öncesinde denetleyen FIFA yetkilileri kapalı kapıyı söktürüp içersinde inceleme yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahadaki çimleri de inceleyen FIFA yetkilileri stada tam not verirken, Bursalıları da karşılaşmaları izlemeye davet etti.

FIFA müsabaka Sorumlusu Rhiannon Martin ve beraberindeki heyet, Haziran 2013'te Türkiye'de 7 şehirde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası öncesi turnuvaya ev sahipliği yapacak önemli merkezlerden biri olan Bursa Atatürk Stadı'nda kapsamlı bir denetleme gerçekleştirdi. FIFA yetkilileri, ev sahibi takım soyunma odası yanında daha önceki denetimde kapattırılan duş ve pisuarların bulunduğu soyunma odasının kapısını vidalarını söktürerek açtırdı. FİFA yetkililerinin kapısının maçlar sırasında sürekli açık olmasını da istedi. .

Stat zeminindeki çimler başta olmak üzere soyunma odaları ile tüm birimleri inceleyen FIFA heyetine Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen FIFA Organizasyon Komitesi koordinatörü Süheyl Önen ve Müsabakalar Direktörü İlker Uğur da eşlik etti.

Denetleme öncesi yapılan toplantıda konuşma yapan Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, şampiyona sırasında Bursa'nın tanıtımı için ellerinden gelen tüm katkıyı koyacaklarını, büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursaspor Yönetim kuruluna teşekkür etti. Konuşma sonrasında turnuvanın maskotu Kanki ilk bileti Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'na hediye etti.

FIFA Müsabakalar Organizasyon Koordinatörü Süheyl Önen, şampiyonada Bursa'nın en önemli merkezlerden biri olacağını belirterek, grup, çeyrek final ve yarı final maçlarının bu statta oynanacağını söyledi. Turnuvada dünyanın gelecekteki yıldızlarının buluşacağını kaydeden Önen, Bursalıları karşılamaları izlemeye çağırdı.

FIFA Müsabaka Sorumlusu Rhiannon Martin, de, turnuvanın Dünya Şampiyonası'ndan sonra FIFA'nın en büyük ikinci organizasyonu olduğunu hatırlatarak, "Çimin kalitesinin çok iyi olduğunu biliyorum. Burası zemin olarak 10 numara alacak düzeyde. Benim tüm Bursalıların aileleriyle birlikte satışa çıkan biletleri alıp müsabakaları izlemesidir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, yetkililere Bursaspor ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber