Nevşehir'de bir köyün kuduz nedeniyle karantinaya alınması

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, kuduız vakası nedeniyle 6 ay süre ile karantinaya alınan Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli Köyündeki tüm hayvanların aşılanacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Yüksekli Köyünde bir süre önce bir köylünün merada otlattığı bir ineğinin tilki tarafından ısırılmasının ardından çiftçinin hayvanının hareketlerinden şüphelenerek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bilgi verdiğini söyledi. Söz konusu çiftçinin ineklerinin bulunduğu ahırda incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerinin sö konusu ineğin hayvan sahibi tarafından kesilmesi ile birlikte alınan numeyi Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderdiklerini kaydeden Yılmaz, kuduz şüphesi ile gönderilen numenin pozitif çıktığını ve bunun üzerine Gülşehir Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından köyün karantinaya alındığını açıkladı. Köyün karantinaya alınmasının ardından köye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını belirten Okan Yılmaz, ayrıca köydeki kedi, köpek, koyun, keçi, inek ve eşek gibi tüm memeli hayvanların aşılanacağını bildirdi. Şu ana kadar 200'ü aşkın hayvanın aşılandığını ifade eden Yılmaz: "Aşılama çalışmaları halen devam ediyor. Sanıyorum aşılanan hayvan sayısı 2 bin'i aşacak. Sadece vakanın görüldüğü köyde değil çevre köylerde de aşılama yapıyoruz. Bunun yanı sıra çevre köylerle birlikte kullanılan meraya da hayvan getirilmesini yasakladık" dedi.

Durumun şu anda kontrolleri altında olduğunu ve korkulacak bir şeyin bulunmadığını vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da köydeki vatandaşların aşılandığını bildirdi. Karantinanın 65 ay süreceğini ve bu süre içerisinde tüm hayvanların kontrol edileceğini aktaran Yılmaz, Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nden de aşı talebinde bulunduklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber