Türkiye'nin ilk futbolcu sendikası İskenderun'da kuruldu

Türkiye'nin ilk futbolcu sendikası, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Futbol Çalışanları Sendikası'nın (Futbol-Sen) ilk üyeleri Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor futbolcuları ve teknik heyeti oldu.

Futbol-Sen Başkanı Rahim Zafer, Türkiye'de ilk defa bir futbol sendikasının kurulduğunu belirtti. Zafer,?Ülkemizde teknik direktör ve futbolcuların sıkıntıları gerçekten çok fazla. Özellikle alt liglerde sıkıntılar daha artıyor. Teknik adam ve futbolcular olarak bu sıkıntılara çare olması amacıyla sendikayı kurduk. Belli kurumlar var ama onlar seslerini belli mercilere iletemiyorlar.? dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde yaş sınırından dolayı futbolcunun oynama hakkı elinden alınmadığını bu durumun sadece Türkiye'de olduğunu aktaran Zafer, ?Yüce bir değer olan emeğin, alın terinin, futbol çalışanları açısından da uygulanmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Türkiye'de birçok futbolcu evine ekmek götürememe sıkıntısı yaşadığını belirten Zafer şöyle konuştu:

?Futbolcuların askerlik problemi sadece 3. ligde var.2 ligde oynayan futbolcularda böyle bir sıkıntı yok. Aynı mesleği yapan oyuncular arasında bu yarımın yapılması insan haklarına uymuyor. Yaş sınırının kalmasını sağlayacağız. İlerleyen günlerde TTF yetkileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile görüşmelerimiz olacak. Daha sora futbolun ana öznesi olan futbol çalışanlarının naklen yayın, sponsor gibi gelirlerden hak ettikleri oranda pay almasını sağlamaya çalışacağız.?

İskenderun Demirçelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu ise sendikaya takım halinde üye olduklarını belirterek, ?Zaten biz bir sendikanın takımıyız. Başkanımız Cengiz Gül, emeğin değerini en iyi bilen insanların başında geliyor. O da bu işe destek verdi. Tüm teknik heyet ve futbolcularımız şimdi daha güçlü olacak. Haklarımız noktasında bize büyük bir yarar getireceğine inanıyoruz.? dedi.

Takım Kaptanı Salih ise geç kalınmış bir olay olduğunu belirterek, ?Kulübümüzün bu konuda öncülük etmesi bizleri sevindirdi.Futbol adına önemli bir gelişme.Bizi futbolcuların yaş ve askerlik sorunları en çok sıkıntı yaşanılan konuşların başında geliyor.? açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından futbolcular ve teknik heyet üyelik sözleşmesini imzaladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber