Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi nisanda açılacak

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla belediyede çalışan engelliler ve Umut Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engellilerin bir araya gelebileceği merkezin inşaatının devam ettiğini ve Nisan ayı gibi bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Mahmut Çelikcan ?Bundan sonra daha güzel etkinliklerde yeni mekânımızda bir araya geliriz inşallah. Tüm engellilerin haftasını kutluyorum ve tüm insanlığa engelsiz bir dünya diliyorum. ? şeklinde konuştu.

Yüreğir de bulunan hasta ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Çelikcan, Engelli Koordinasyon Merkezinde, hobi ve meslek kursları gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini aktardı. Çelikcan, ? En önemlisi bu insanlarımızı evlerinden dışarı çıkartıp bir araya gelecekleri bir merkez oluşturuyoruz. Burada engelli vatandaşlara yönelik olarak tekerlekli sandalye tamir atölyesi de kurulacak. Ayrıca engelli vatandaşların buraya gelip her türlü etkinlik yapabileceği bir mekân olarak tasarladık engelli koordinasyon merkezini. Engelli vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortamın hazırlanması, en önemlisi ise özürlü vatandaşlarımızın dört duvar arasından kurtularak topluma kazandıracak kursların ve etkinlikleri yapabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz.? dedi

Engellilerin arabaları arızalandığı zaman Adana'da tamir edecek bir yer bulunmadığını ifade eden Başkan Çelikcan, ?Genelde Adana dışında tamirleri yapılıyor. Biz burada oluşturacağımız atölyede hem bunların tamirini yaparken hem de elimiz de bulunduracağımız arabaları gelen vatandaşlarımızın araçları yapılana kadar onlara tahsis edeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber