Mahkeme 'Atıksu ve Evsel Atık Ücreti tahsilâtının' durdurulmasına karar verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 18:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ?Atıksu ve Evsel Katı Atık Ücreti tahsilâtının' tamamen iptal edilmesi veya ertelenmesi talebinin eylül ayında kendisinin önerdiğini söyledi.

Adana 1. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar gereğince ?Atıksu ve Evsel Atık Ücreti tahsilâtının' durdurulmasının kendileri açısından da sevindirici olduğunu belirten Başkan Öztürk, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 11. maddesine istinaden Türkiye genelinde tüm ilçe belediyelerinin yasal bir zorunluluk olarak düzenlediği bu uygulamanın artık ortadan kalktığını söyledi.

Başkan Azim Öztürk, ilgili kanun ve yönetmeliklere istinaden başlayan uygulama karşısında vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler nedeniyle erteleme veya tamamen iptal edilmesi yönündeki talebini Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na yazılı olarak bizzat kendisinin ilettiğini kaydetti.

Öztürk, 4 Eylül 2012 tarihinde basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada, Atıksu ve Evsel Atık Ücreti'nin ödenmesinin ertelenmesi veya tamamen iptali hakkında şunları söylemişti; ?Uygulamayı kolaylaştıracak bir düzenleme yapılması ve bu süreçte söz konusu yönetmeliğin geçici birinci maddesindeki ?uyum sağlama' yükümlülüğünün yerine getirilebilmesi için ?Atıksu ve Evsel Katı Atık Ücreti ödenmesi' uygulamasını ertelemenin makul bir karar olduğunu düşünüyoruz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber