Vatandaş tepkili: YÖK Van'a zarar veriyor

Haber Giriş : 22 Ekim 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanmasından sonra yapılan açıklamalar, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve rektörlerin Van'a çıkarma yapmasına Vanlılar tepki gösteriyor.

Vanlılar, rektörlerin Van'a çıkarma yapmasını hukuka bir baskı olarak değerlendirirken, yapılan açıklamaların ve yapılan ziyaretlerin Van'a ve üniversite camiasına zarar vereceği görüşünde.

Aziz Aykaç (Şehri Van Gazetesi sahibi): Olayla ilgili olan, olmayan konuşuyor. Ortada hukuki bir durum var. Bunu yargıya ve yargıçlara bırakmak lazım. Yapılan ziyaretler, davayı siyasi zemine çekme girişimleridir.

İskender Koç (esnaf): Ziyaretler adalete güvensizliğin göstergesi. Mahkemeyi beklemeden yapılan açıklamaları tasvip etmiyoruz.

Veysel Dikici (esnaf): Eğitim ve bilim yuvası olan üniversitenin ve en çok adalete saygısı olması gereken üniversitelerin adalete saldırmasını kınıyorum.

Yunus Uçak (öğrenci): YÖK'ün açıklamaları ile çıkan gerilimlerden sonra öğrenci arkadaşlarımızın velileri rahat değil. YÖK adalete savaş açmıştır.

Ahmet A. (öğrenci): Ailelerimiz tedirgin. Bu olayların olmaması gerekir. Yargı süreci kendi konumu içinde yapılmalı. Yapılan müdahalelerle ile üniversitemiz zarar görüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber