Yakalama emri bulunan 8 kişi yakaladı

Amasya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan uygulamalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 8 kişi yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan uygulamalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 8 kişi yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, son bir ayda yapılan önleme ve müdahale planları kapsamında 46 uygulama gerçekleştirildiği öğrenildi.

Uygulamalar kapsamında merkez, Suluova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde şüpheli bin 376 kişinin sorgulandığı ve çeşitli suçlardan haklarında yakalama emri bulunan 8 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma suçundan kesinleşmiş tutuklama kararı bulunan N.A. (43) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan uygulamalarda iki ayrı yolcu otobüsünde bandrolsüz 947 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Uygulamalar kapsamında 8 iş yerine yapılan denetimlerde 2 iş yerine Kabahatler Kanunu'na muhalefetten tutanak tanzim edildiği, 4 kişi hakkında ise tütün mamullerinin tüketilmesi kanunundaki kabahatlerden idari yaptırım uygulandığını belirtildi.

Yetkililer, gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeden kamu görevini sağlamayı, halkın huzur ve sükununu baki tutmayı kendisine amaç edinen Amasya İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birlikleri tarafından birçok suç ve suçlunun tespit edildiğini ve bir o kadarının da önüne geçildiğini kaydetti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber