Rektörler isyan etti: Avrupa niye susuyor

Haber Giriş : 23 Ekim 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Teziç ve üniversitelerin rektörleri, 'Rektörler Komitesi Toplantısı' için Van'a gitti Heyet, Prof. Dr. Aşkın'ı cezaevinde ziyaret etti.

Tutuklanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek verilmesi amacıyla Van'da yapılması öngörülen toplantı için Teziç ve üniversite rektörleri, uçakla Van'a gitti. Heyette bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının "zorlama bir tutuklama olduğunu" savunarak, bunun "hukuka uygun olmadığını" söyledi. Batum, "Bizim yargıyla en ufak bir sorunumuz yok.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA OLUYOR
Burada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir rektöre karşı tutum var. Olli Rehn buraya gelip 'Bu yargılamayı derhal kaldırın' dediğinde, bunu yargıya müdahale olarak görmüyoruz. 'Leyla Zana'yı beraat ettireceksiniz' denildiğinde bunun yargıya müdahale olduğunu düşünmüyoruz, ama 'Türkiye'de rektöre karşı bu usuller uygulanamaz' denildiğinde, bunun yargıya müdahale olduğunu iddia ediyorsunuz" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ, İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Orhan Pamuk'un yargılanmaması için devreye giren, Ermeni iftirasına destek veren, bölücülere arka çıkan AB'nin Rektör Yücel Aşkın için sessiz kalması rektörlerin büyük tepkisini çekti. Öte yandan CHP lideri Deniz Baykal, ''Van'da yaşanan olaylar siyasetin ana maddesi haline dönüştü. Bu vahim olay bir tehlike işaretidir" dedi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber