Iğdır'da engelli Karasu ciftinin dramı

Iğdır Söğütlü mahallesinde ikamet eden ve hiçbir gelirleri olmayan duyma engelli Karasu çifti, malulen emekli olmak için yetkilerden yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalıktan dolayı duyma duyusunu kaybeden Recep Karasu (46), 2005 yılında kendisine bir aracın çarpması soncunda sağ gözünde görme yeteneğini kaybetti, sağ bacağından da sakatlandı. Hayırsever bir iş adamı tarafında 2003 yılından beri SGK pirimi yatırılan Recep Karasu, kendisi gibi duyma engelli olan Rahime (56) karasu birlikte SGK'dan malulen emekli olmayı bekliyor.

?BAŞINDAN FELAKETLER EKSİK OLMADI?

Abisinin 8 yaşında geçirdiği menenjit hastalığından dolayı duyma ve konuşma yeteneğini kaybettiğini anlatan Taner Karasu, ?Abimin başından felaketler eksik olmuyor. Kulakları duymadığı için yolun karşısına geçerken bir otomobilin çarpması sonucu abim bir gözünden görme yeteneğini yitirdi ve sağ bacağı da sakat kaldı. Dört yaşındaki erkek çocukları gıda zehirlenmesinden öldü. Son olarak da geçtiğimiz yıl 10 yaşındaki kız çocukları da yakalandığı kemik erimesinden dolayı hayatını kaybetti? dedi.

?MALULEN EMEKLİ OLMASINI İSTİYORUZ?

Abisi ve yengesinin engellerinden dolayı çalışamadıkları için geçimlerinin sağlamada kendisinin yardımcı olduğunun anlatan kardeş Karasu, ?Abim hiçbir iş yapmıyor. Bir otobüs firması tarafından sigorta primi yatırılıyor. Yazları burada muavinler ile araçları yıkama yardım ediyor. Hiçbir maaşı olmadığı için burada kendisine verilen iç beş kuruşluk bahşiş ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fakat havalar karlı olduğunda çalışmıyor. Çünkü mıcırlı yolda, buzlu yolda, tek başına yürüyemiyor. Bunun için ben de evden çıkarmıyorum, bir kaza başına gelir diye. Şimdi SGK primi 1835 gün dolmuş. Emekli olmasını için ilk sigorta girişinin hastalıktan önce olması gerektiğin belirtiliyor. Tek dayanağı engelli eşi olan abimin malülen emekli edilmesi için herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

?ÜÇ GÜNDÜR MUM IŞIĞINDA YAŞAMLARINI SÜRDÜRÜYORLAR?

Annesinin evinin bitişiğindeki 2 odada ikamet eden engelli abisi ve yengesinin elektriklerinin kesilmesinden dolayı üç gündür mum ışığında hayatlarının devam ettirdiklerinin anlatan Taner Karasu, ?Abimin ikameti babamın evinden bölünmüş 2 odalı bir derme çatma bir evdir. Burada kesilen kablo yirmi yıldır babamların faturasının ödediği hatta bağlıdır. Fakat gelen yetkiler bunun süzme bir hat olduğunu ileri sürerek elektriklerini kestiler. Ancak yeni bir saat olması durumunda elektrik verileceğini belirttiler. Bunların zaten hiçbir geliri yoktur. Kaldı ki kaçak kullanımda yapılmıyor. Annemlerin evi ile birlikte enerji bedeli ödeniyor. Bu kış günü karı koca karanlıkta kaldılar. Burada yetkilerden ricamız şudur ki, bu durumu göz önünde bulundurarak bize çözüm bulsunlar? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber