Toplantıda imar tartışması yaşandı

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında teklif edilen bir imar değişikliği, tartışmalara neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Atakum Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Metin Burma'nın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda Atakent mevkiinde yapılması planlanan bir imar planı değişikliği teklifi, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ile meclis üyeleri arasında tartışmaya yol açtı. Toplantıda söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Ekşi, Atakum ilçesi Atakent mevkiinde binalara verilen yüksek irtifak haklarını eleştirdi. Atakent mevkiinde çarpık bir yapılaşmanın olduğunu öne süren Ekşi, "Geçmişte Atakent mevkiinde yapılan imar değişiklikleri gelecek planlanmadan gerçekleştirildi. Kararlar alınırken hep siyaseten düşünülmüş. Bunu günümüzde dar yollardan ve çarpık yapılaşmadan görebiliyoruz." dedi.

"İMAR KANUNU DEĞİŞMELİ"

MHP Meclis Üyesi Ünal Kaygusuz ise imar teklifleri karşısında bazı şahısların menfaatlerine hizmet ettiği düşüncesine kapıldığını söyledi. CHP Meclis Üyesi Hayri Erdönmez ise Atakum Belediye Meclisi'nin hata yapmadığını savundu. Eleştiriler üzerine konuşan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kapanan 6 belde belediyesinin imar değişikliklerinde bağımsız bir şekilde karar verdiğini hatırlatarak, sorunun bugünün sorunu olmadığını söyledi. Burma, "Türkiye'de bitmiş bir plan yapılmıyor ve bu durum tam anlamıyla bir kara delik oluşturuyor. 3194 sayılı imar kanunu değiştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber