Polisevlerinin satışına karşı çıkan üst düzey polis yetkilileri, ?Polisevleri ve öğretmenevleri satılacaksa orduevleri de satılmalı.? diyorlar.

Haber Giriş : 07 Kasım 2003 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisevlerinin satışına karşı çıkan üst düzey polis yetkilileri, ?Polisevleri ve öğretmenevleri satılacaksa orduevleri de satılmalı.? diyorlar.

Kamuya ait sosyal tesislerin özelleştirilmesi için kolları sıvayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nden sonra Baltalimanı'ndaki Polis Moral Eğitim Merkezi'ni de satılacaklar listesine aldı.

Kamuya ait sosyal tesislerin özelleştirilmesi için kolları sıvayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nden sonra Baltalimanı'ndaki Polis Moral Eğitim Merkezi'ni de satılacaklar listesine aldı. Satılacak tesislerin fizibilite çalışmalarına bizzat katılan Bakan Unakıtan'ın önceki günlerde İstanbul Defterdarı Kadir Boy'u yanına alarak Baltalimanı'ndaki tesisleri gezdiği öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi'nin kullandığı tesisleri satmaya hazırlanan Maliye Bakanı, üniversitenin yoğun tepkisi ile karşılaşmıştı. Aynı bölgedeki Eğitim Merkezi'ni de satmayı hedefleyen Unakıtan, Defterdar Kadir Boy'a, ?Kamudaki tüm sosyal tesisler gibi buranın da bir an önce özelleştirilmesi gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaları yapın. Ayrıca tesisin rayicini de belirleyin.? talimatını verdi. Unakıtan'ın İstanbul'da yaptığı ani incelemeden haberdâr olan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polisler, satış kararına farklı tepkiler verdi.

Tesislerinin satışına karşı çıkan üst düzey polis yetkilileri, ?Polisevleri ve öğretmenevleri satılacaksa orduevleri de satılmalı.? görüşünü savunuyor. Satışın taraftarı olan yetkililer ise polisin asli görevine çekilmesinin savunulduğu bir dönemde, sosyal tesis işletmecisi konumunda olmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

49 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polisevleri bulunuyor. İl emniyet müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren polisevlerinin toplam oda kapasitesi bin 489. Yatak kapasitesi ise 3 bin. Emniyet'in en gözde sosyal tesisi ise moral eğitim merkezleri. Ankara, Antalya, Didim, Balıkesir, İstanbul ve İzmir'deki tesisler lüks otelleri aratmayacak şekilde hizmet veriyor. Buralarda çoğunlukla üst düzey emniyet yetkilileri tatil yapabiliyor. Tesisler Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Toplam oda sayısı 944 olan polis moral ve eğitim tesislerinin yatak sayısı ise 2 bin 688. Ayrıca 33 ilde 369 yatak kapasiteli misafirhanesi var. Emniyet'in 47 ilde lokalleri ile Niğde Ulukışla'da 40 oda, 120 yatak kapasiteli kaplıcası mevcut. Emniyet'in Ardahan, Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Karabük, Kastamonu, Kilis, Kırıkkale, Sakarya, Sinop, Sivas ve Zonguldak'ta

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber