09/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİTİKA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Afyonkarahisar'da. Çelik, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen

?Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Kampı''nda kapanış konuşması yapacak. (16.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde engellilerle ilgili gerçekleştirilecek panele katılacak. (13.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dallas Sanat Müzesi'nden iadesi yapılan ?Orpheus Mozaiği' teslim törenine katılacak. (11.30)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hatay'da. Yazıcı, Ro Ro seferlerinin başlaması dolayısıyla Limak Port İskenderun Limanı'nda düzenlenecek törene katılacak. (11.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şile'deki fırtınada hayatını kaybeden Kaptan Cemil Özben'in ailesini, Üsküdar'daki evlerinde ziyaret edecek. (12.30)

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Afyonkarahisar'da. İnce, CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. (10.00)

GÜNCEL

Türkiye'de 27 bin çocuk kayıp (Özel)

Ülke genelinde yapılan bir araştırma Türkiye'deki çocuk gerçeğini gözler önüne serdi. 81 ilde yapılan araştırmaya göre 2008-2011 yılları arasında kaybolan çocuk sayısı 27 bini geçti. Kayıp çocukların 16 bin 289'u kız çocuğu. Aynı yıllar arasında bulunan çocuk sayısı ise 5 bin 974. Araştırmanın bir diğer dikkat çekici sonucu ise kurumlardan kaçan çocuk sayısı. Kurumlardan son 4 yılda kaçanların sayısı 3 bin 227 iken; bunların bin 620'sini kızlar oluşturuyor.

Kürt siyasetçi Güçlü: Kürtlerin Anap veya AK Parti gibi bir partiye ihtiyacı var (Özel)

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Kürtlerin Anavatan Partasi (ANAP) veya AK Parti gibi bir partiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Asıl sorunun terör örgütü PKK dışında ciddi bir örgütlenmenin, yapının ortaya çıkmaması olduğunu belirten Güçlü, BDP dışındaki Kürtleri kapsayacak bir partiye ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

DÜNYA

Politik Kürt hareketinin önemli figürlerinden ve kapatılan Demokrasi Partisi'nin (DEP) kurucu genel başkanı Yaşar Kaya, Kürt siyasetinin Meclis'te başarısız olduğunu söyledi. ?Kürtlerin, Türk Solu ile ittifak yapmaları yanlıştı? diyen Kaya, ?Türk Solu bu işe köstek oldu. Kürtlerin sırtında bir yüktür, ve Kürtler bunları taşıyor? değerlendirmesini yaptı. (Özel)

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Bükreş'te Türk müteşebbislerce kurulan Lumina Üniversitesi'ni ziyaret etti. ?Okulda değil, sanki hastanedeyiz.? sözleriyle kurumdaki temizliğe dikkat çeken milletvekili Aygün, yurtdışındaki Türk okullarını ?başı darda kalanın sığınabileceği güvenli mekanlar? olarak niteledi. Aygün, dokunulmazlıklar konusunda ise ?tamamen kalkmalı? şeklinde görüş belirtti. (Özel)

Gangnam Syle ile adını dünyaya duyuran Kore pop müziğinin, Türkiye'de de hayran kitlesi gün geçtikçe artıyor. Türklere Kore müziğini daha yakından tanıtmak amacıyla Beşiktaş Kültür Merkezi'nde ?K-POP Festivali? düzenlendi. Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğini yaptığı programa, Koreli ve Türkler yoğun ilgi gösterdi.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta oynanacak 3 karşılaşmayla tamamlanacak. Trabzonspor - Kayserispor (Hüseyin Avni Aker), Akhisar Belediyespor - Medical Park Antalyaspor (Manisa 19 Mayıs), Fenerbahçe - İstanbul BBSK (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu) (16.00-19.00)

PTT 1. Lig 15. hafta 4 karşılaşmayla devam edilecek. Şanlıurfaspor - Denizlispor (Şanlıurfa Gap Arena), TKİ Tavşanlı Linyitspor - Adana Demirspor (Kütahya Dumlupınar), Gaziantep B. Ş. Bld. - Göztepe (Gaski Spor Tesisleri), Karşıyaka - Kayseri Erciyesspor (Alsancak) (16.00-19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber