Mimar adayları Kozan'ı fotoğrafladı

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kozan'ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek fotoğrafladılar.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimarda Mekânsal Dokuma ve Fotoğraf Tekniği dersleri için Kozan'ı gezen mimarlık bölümünde okuyan 50 öğrenci, Camii Kebir Caddesi, Bedesten, Hoşkadem Camii, Yaverin Konağı, Kozan Kalesi ve Dagılcak Mesire Alanı'nı hem gezdiler hem de fotoğrafladılar. Gezi esnasında Yaver'in Konağı'nda öğrenciler ile bir araya gelen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, örgencilere ilçeyi tanıttı.

Kozan Belediyesi tarafından ?Kozan Turizm Destinasyonu Olabilir mi?? konulu panele katılmak üzere ilçeye gelen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İstanbul İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Turist Rehberler Birliği Başkanı Şerif Yenen, DDP Ajans Başkanı Prof Dr. Esra Ekmekçi ve Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen ile Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan da öğrencilerle bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezi sonrası değerlendirmede bulunan Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Özlem Şenyiğit , ?Bizler daha önce Kozan'ın tarihi ve kültürel dokusunu gezerek buradaki çalışmaları görmüştük ve dersimizin konusu gereği bu çalışmaları öğrencilerimizin de yerinde görerek fotoğraflamasını istedik. Öğrencilerimizin çoğu Kozan'a yeni geliyorlar ve ilçeyi oldukça beğendi. Özellikle tarihi ve kültürel alanda yapılan hizmetler oldukça güzel.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber