Yozgat'ta engelli oyuncuların tiyatro oyunu beğenildi

Yozgat Çalışanları Yardımlaşma Derneği (YOÇAD) tarafından Dünya Engelliler Günü münasebetiyle sahnelenen 'Azrail Blöf Yapmaz' isimli tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen tiyatro oyununu Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Çalışanları Yardımlaşma Derneği (YOÇAD) Başkanı Adem Atmaca ve vatandaşlar izledi. Dernek Başkanı Adem Atmaca, tiyatro oyunu öncesi yaptığı konuşmada engelli vatandaşların birlikte becerilerini ve yeteneklerini ortaya koyarak güzel işler yaptıklarını söyledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle oyuncularının tamamı engellilerden oluşan tiyatro ekibini Yozgat'a davet ettiklerini belirten Atmaca, "Amacımız engelliler adına mesaj vermek, engellilerin tiyatro sahnesinde topluma neler anlatabileceğini göstermekti. Her insan bir engelli adayıdır. Yarının ne getireceğini kimse bilemez. Başımıza gelebilecek olası kazalardan sonra engelli olabiliriz. O yüzden engellilerimizi daha iyi anlamalı ve ona göre davranmalıyız. Engellilerin toplumumuzun birer parçasıdır. Sosyal yönden hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik devletimizin ciddi katkıları oldu. Engelsiz bir yaşam onların da hakkı inşallah yarınlarımız hep birlikte daha da güzel olacak." dedi.

Tiyatro ekibinin 'Azrail Blöf Yapmaz' adlı oyununda iyi ve kötü karakterlerde iki dolmuş şoförünün üzerinden trafik kurallarına uymanın önemini anlatıldı. Bir meyhanede şarkıcılık yapan Filiz'e aşık olan şoförler arasında gelişen çekişmelerin sahnelendiği oyun izleyenlerden

tam not aldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, oyuncular adına Yusuf Aksöngür'e günün anısına plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber