Tarımsal sulamada kullanılan boruları çaldılar

Ankara'nın Polatlı ilçesinde tarımsal sulama sistemine ait boru ve malzemeleri çalan 7 kişi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Yeni Mehmetli köyünde tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve yaklaşık 45 bin lira değerindeki plastik boru ve fıskiyeleri çalan Birtan A., İhsan K., Resul Ü., Ahmet Y. ve çalıntı malların satışında aracılık yapan Caner Y., Yener K. ve çalınan malları ucuza satın alan Selim E. Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonla kıskıvrak yakalandı. Polatlı jandarma ekipleri çalınan sulama amaçlı boru ve fıskiyeleri sahibine teslim ederken, sorgularını tamamladığı zanlıları adli makamlara sevk edildi.

Zanlılardan Birtan A., İhsan K. ve Ahmet Y. tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilirken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaklaşık 45 bin lira değerindeki 6 metrelik 27 adet 110'luk sulama borusu, 6 metrelik 89 adet 75'lik sulama borusu, 6 metrelik 174 adet 50'lik sulama borusu, 167 adet sulama fıskiyesi 4 adet vana çaldığı bildirildi.

Ayrıca yapılan tahkikat neticesinde Birtan A'nın yine Yenimehmetli köyünde 7 ton, 5 ton ve 18 ton olmak üzere soğan çaldığı ve satışını gerçekleştirildiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber