TSK: Bir yıl kuvvet komutanlığı yapanlara 'Şeref Madalyası' verilmektedir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e TSK Şeref Madalyası verilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "TSK, Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince, bir yıl Kuvvet Komutanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası, Orgeneral ve Oramiral rütbesine terfi edenlere ise TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmektedir." denildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, Hv.K.K. Orgeneral Mehmet Erten'e TSK Şeref Madalyası verildiğine yer verilmiştir. TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince, bir yıl Kuvvet Komutanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası, Orgeneral ve Oramiral rütbesine terfi edenlere ise TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmektedir. 28 Kasım 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılan törenle; Kuvvet Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde birer yılını dolduran KKK. Org. Hayri Kıvrıkoğlu'na, Dz.K.K. Ora. Emin Murat Bilgel'e, Hv.K.K. Org. Mehmet Erten'e ve J.Gn.K. Org. Bekir Kalyoncu'ya TSK Şeref Madalyası; YAŞ Kararı ile Orgeneralliğe terfi eden 2'nci Or.K. Org. Galip Mendi'ye TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

'TSK Şeref Madalyası' uygulamasının 1972 yılında başladığı, 83 Orgeneral/Oramiral'e verildiği belirtildi. Yine 'TSK Üstün Hizmet Madalyası' uygulamasının ise 1973 yılında başladığı ve bugüne kadar 200 askerî personele verildiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber