Kaymakam adayları 'yürürlüğe giren' değişikliklerden sorumlu olacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam adayları 'yürürlüğe giren' değişikliklerden sorumlu olacak

Büyükşehir değişiklik yasası ile mevzuat değişti

2012 yılı kaymakam adaylığı sınavı 30 Aralık'ta yapılacak. Sınava bir aydan az süre varken yerel yönetimlere ilişkin 5216, 5302 ve 5393 sayılı Kanunlarda değişiklik yapıldı. Bu değişiklikleri hazırladığımız özel dosyamız ile detaylı olarak incelemiştik.

Kaymakam adayları tereddüde düştüler

Kaymakam adayları ise sınavda bu değişikliklerden soru gelip gelmeyeceği hususunda tedirginliklerini çok sayıda mesaj atarak bize ilettiler. Çünkü soruların hangi hükümlere cevaplanacağı adaylar için büyük önem taşımaktaydı. Kaymakam adayları forumumuzda da bu tedirginlik açıkça göze çarpmaktadır.

ÖSYM'den net bilgi aldık

Kaymakam adaylarımızın belirsizlik içinde stresle sınava girerek mağdur olmamaları için ÖSYM yetkilileri ile irtibata geçerek konuyu netleştirdik. Aldığımız bilgiye göre daha önceki sınav uygulamalarında da olduğu gibi sınav tarihindeki güncel mevzuattan soru gelecek.

Yürürlükte olmayan maddelere dikkat

ÖSYM yetkilileri bu bilgiyi verdikten sonra ise değişiklik yasasının ?yürürlük? maddesinin iyi incelenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Çünkü değişiklik yasasının yürürlük maddesine göre yasanın bazı maddeleri yayımlama tarihinde bazıları ise yerel seçimlerinden itibaren yürürlükte olacak.

ÖSYM yine şaşırtabilir

ÖSYM mevzuat değişikliklerini sormayı kural haline getirmiştir. Çünkü bu eleyici niteliktedir. Ancak önümüzdeki kaymakamlık sınavında ÖSYM değişiklik yapılan hükümlerden yürürlüğe girenler ile beraber yürürlüğe girmeyenlerden de soru sorarak adayları şaşırtmaya çalışabilir.

Değişiklikler arasında yer alan, ancak yürürlüğe girmemiş maddelerin adaylar tarafından iyi analiz edilmesi gerekmektedir.

Değişikliğe ilişkin özel notumuzu güncelledik

Yukarıda bahsettiğimiz durum üzerine adaylarımızın sınavda şaşırmamaları için daha önce yasa değişikliklerini incelediğimiz özel notumuzu güncelledik.

Notumuzda KIRMIZI renkli bölümler şuan yürürlükte olan hükümleri ifade etmektedir. SİYAH renkli bölümler ise ilk mahalli seçimler sonrası yürürlüğe girecek olan hükümleri göstermektedir.

Özel notumuzu indirmek için tıklayınız.

2013 KPSS A grubu adayları da notumuzu tekrar indirmelidir

2013 KPSS Temmuz'da yapılacaktır. Yerel yönetim mevzuatında yapılan değişikliklerin bazıları 2013 Temmuz'da da yürürlükte olmayacaktır. A grubu adaylarımızın yeni notumuzu inceleyerek KPSS'de bu uyarımızı dikkat almaları faydalarına olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber