Baykal'dan Başbakana 'yargı ve hukuk kaçağı' suçlaması!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yargının bağımsız hale getirilmesi gerektiğini, ancak bunu yapmanın "birilerinin" işine gelmediğini ileri sürdü. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Seni gidi yargı kaçağı, hukuk kaçağı" diye seslendi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında, hukuk alanında birçok reform yapılması gerektiğini belirterek, "Yargıyı bağımsız hale getirmeliyiz. Yargıyı bozan dış müdahaleleri engellemeliyiz. Yargıyı dışarıdan gelecek tecavüzlerden, tacizlerden korumalıyız" dedi. Deniz Baykal, yargı bağımsızlığını tehdit eden olayların hep dile getirildiğini, ancak bu konuda bir şey yapılmadığını ifade ederek, "Çünkü yapmak birilerinin işine gelmiyor" diye konuştu. Baykal, şöyle devam etti:

"İşte aldatmaca burada başlıyor. (AB standartları, çağdaşlaşma) diyorsun. Nerde kaldı bunlar? Sen daha bağımsız yargıdan korkuyorsun, yargıyı bağımsız hale nasıl getireceksin? Seni gidi yargı kaçağı, hukuk kaçağı... İşine geldiği zaman hukukun üstünlüğü, (ben bir şiir okudum, yargılandım, cezaevine konuldum) diyeceksin... Gel o zaman, bu durumu düzeltelim... Şimdi de başkaları mağdur olacak... Olmasın... Böyle bir devlet yönetimi var mı? Bir ikiyüzlülük var..."

AKP iktidarı için eğitimin önemli olmadığını, bu yolla "başka şeyler yapıldığını" savunan Baykal, "Bu konuda toplumu dimdik ayakta tutacağız, gedik bırakmayacağız. Cumhuriyetin sisteminde gedik açtırmayacağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın, müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal olayında da sessiz kaldığını öne süren Baykal, 'Bilimsel hırsızlığı savunan bir Başbakan tablosu ortaya çıktı" dedi.

Deniz Baykal, hükümetin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması olayında da taraf haline geldiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim resepsiyonuna rektörleri de çağırmasını, "Bayram değil, seyran değil" şeklinde değerlendirdiğini ifade eden Baykal, "Bayram Sayın Başbakan, bayram. Başbakan, bayramın farkında değil" dedi.

Baykal, "Ne olacak bunun sonu? Gelen sana bunun hesabını soracak. Yüce Divan'da yargılananlar var. Tutuklu değiller. Ancak sen o rektörü tutukluyorsun. Bu iyi bir manzara değil, bunu düzeltmemiz lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber