Gökçek: Dikmen Vadisi'ne 20 bin konut daha yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugüne kadar Ankara'da pek çok projeyi hayata geçirdiklerini, gelecek günlerde hayata geçirilecek projelerle Ankara'nın bambaşka bir kent görünümüne sahip olacağını söyledi.

Ankaralılar Derneği'nin verdiği iftar yemeğinde konuşan Gökçek, projelerini anlattı.

Esenboğa Yolu çevresine 20 bin konut inşa edeceklerini belirten Gökçek, yaklaşık 640 bin metrekare alanda da rekreasyon çalışması yapacaklarını kaydetti. Esenboğa'dan gelirken oldukça modern şekilde dizayn edilmiş bir rekreasyon alanından şehre girileceğini ifade eden Gökçek, yolun da gidiş-geliş olarak 8 şeride çıkarılacağını bildirdi.

Ulus Tarihi Kent Projesi'nin bu yıl hayata geçirileceğini, Gençlik Parkı'nın da gelecek yılki 29 Ekim'de yepyeni bir görünümle Ankaralılar'ın hizmetine açılacağını anlatan Gökçek, Eskişehir Yolu üzerine "elektronik merkezi" kuracaklarını, Dikmen Vadisi'ne 20 bin konut daha yapacaklarını kaydetti. Gökçek, şunları söyledi:

"TRT Genel Müdürlüğü'nün arkasındaki 1.5 milyon metrekarelik arazi üzerinde konut inşaatına başlıyoruz. Milli Kütüphane önünde yaptığımız Gökkuşağı rekreasyon alanını da önümüzdeki ay açıyoruz. İncek-Çayyolu arasına iki bulvar yapıyoruz. Sincan-Etimesgut yolunu genişletiyoruz. Bu bölgeye, bir fuar alanı ile 32 bin kişilik bir stad yapacağız.

Hayvanat Bahçesi'ni Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan almaya çalışıyoruz. Mevcut Hayvanat Bahçesi'ni Anadolu Bulvarı'na kadar genişletip, burayı golf arabalarıyla gezilebilecek bir safari alanına dönüştürmek istiyoruz. Mamak'ta da gecekonduları yıkıp, buraya 60 bin konutluk inşaatın çalışmasına başlayacağız. Ayrıca, buraya, galericiler ya da mobilyacıların ürünlerini teşhir edecekleri merkezler yapmayı planlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber