Bursa'daki zimmet ve görevi kötüye kullanma davası

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında, "Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" iddialarıyla haklarında dava açılan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Bursaspor Kulübü'nün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, eski yöneticilerden Turgay Dursun, kulübün eski genel müdürü Osman Nuri Biçer, sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, mahkeme heyetinin, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Öztürk Yazıcı ile Jale Demir hakkında "Gizliliği ihlal" suçundan açılan davanın bu dosya ile birleştirildiğini belirtmesi üzerine söz alan Jale Demir, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, "Dosyadan vekaletle ve dilekçeyle iddianamenin fotokopisini aldım. Ancak bu iddianameyi müvekkilim dışında kimseyle paylaşmam söz konusu değildir. Ben iddia edildiği gibi 'Gizliliği ihlal' suçunu işlemedim" dedi.

Bursaspor'un hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı da kendisine yöneltilen

"Gizliliği ihlal" suçlamasını reddederek, "Ortada bir eylem değil,

'eylemsizlik' vardır. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyanın bilirkişiye gönderilerek teknik konularla ilgili rapor hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de bunun üzerine, dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, 2 Sayıştay denetçisinin de aralarında olduğu 3 kişilik heyetçe bilirkişi raporu oluşturulmasının istenmesine karar verdi.

-İddianemeden-

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile bazı kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında, "Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 12 ila 36'şar yıl hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber