Kimler öğretmen olabilir?

Bu soruyu en detaylı olarak 2004 yılında cevaplamaya çalışmış ve mevzuattaki yerini ziyaretçilerimize göstermiştik. Ancak eğitim fakültesi dışında kalan bölüm mezunlarından (Hukuk, İİBF, SBF gibi) zaman zaman da olsa hala, "öğretmenlik hakkı bulunup bulunmadığı" yönünde mail almaktayız. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİMİN ÖĞRETMEN OLABİLECEĞİ HANGİ MEVZUATTA YER ALIYOR?

Kimin öğretmen olabileceğini Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı belirlemektedir. Bu konudaki son belirleme 80 sayılı Kararla, 2009 yılında yapılmış ve ara ara küçük değişiklikler yapılmıştır.

Öğretmenlik hakkı bulunup bulunmadığını öğrenmek isteyen aday 80 nolu karar eki çizelgeye bakmalıdır. (Tıklayınız.)

Bu pdf dokumanı bilgisayarınıza indirin. Ctrl F'e basarak mezun olduğunuz bölümü aratın. Bölüm yanında (*) işareti var ise bu mezuniyet sonrasında tezsiz yüksek lisans yapmanız gerektiğini göstermektedir.

ÖĞRETMENLİK HAKKI İÇİN KPSSP10 PUANINIZ OLMALI

Öğretmen olmak isteyenlerin, Cumartesi sabah oturumunda yer alan GY GK'ya ek olarak Cumartesi öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumuna da katılmaları gerekmektedir. Bu halde KPSSP10 puanı oluşacaktır.

DİKKAT: HAKKINIZIN OLMASI ATANACAĞINIZ ANLAMINA GELMİYOR.

Öğretmenlik atamalarında her branşa kontenjan açılmamaktadır. MEB ihtiyacının bulunduğu branşlardan öğretmen almaktadır. Diğer branşlara çok az kontenjan ayrılmaktadır. http://www.memurlar.net/ozelkategori/ adresine tıklayarak, eski öğretmenlik alımlarındaki kontenjanlara bakabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber