Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde lazerle tedavi dönemi

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde, yeni cihazlarla böbrek tümörleri lazer tekniğiyle vücutta kesi yapılmadan, kapalı ameliyatla gerçekleştiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?60 yaşında bir bayan hastaya (intrenal cerrahi) yani lazerle böbrek taşı ameliyatı yaptık. Bu ameliyat şekli üniversitemizde ilk kez yapıldı. Böbreğin içine giren ve görüntü veren çok ince bir aletle taşı bulup lazerle kırdık. Bu yöntemde böbrek hiç zarar görmüyor.? dedi.

Bu teknolojinin, Türkiye'de ve dünyada yeni kullanılan bir yöntem olduğunu ifade eden Prof. Onur, ?Bu teknoloji, 3-4 yıldır kullanılmakta. Hastane yönetimimiz tarafından alınan bu cihazı bugünden itibaren kullanmaya başladık. Bu teknolojinin en büyük avantajı, böbrekteki her türlü taşı bulup rahatça kırabiliyoruz. Ayrıca, böbreğin alt taraflarına kaçan ve görünmeyen çoğu küçük taşı da rahatça kırabiliyoruz.? diye ifade etti.

Fırat Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen ise konuyla ilgili teknik bilgi verdi. Berilgen, şöyle dedi: ?Fırat Üniversitesi hastanemizin üroloji kliniğinde kullanılmak üzere Holmium Lazer Cihazı, Fleksibl URS ve Mini PNL cihazlarını satın aldık. Bunlar halk arasında kapalı yöntemle denilen böbrekten taşların çıkarılması ve böbrekle idrar, mesane arasındaki yollardaki taş hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu cihazlar, bölgemizde sadece bizim üniversite hastanemizde bulunmaktadır.?

Lazer cihazı ile yapılan tüm işlemlerde hastalardan hiçbir fark ücret alınmadığını da ifade eden Başhekim Berilgen, ?Lazerle taş kırma işlemi üroloji kliniğimizin hocaları tarafından bizzat yapılmaktadır. Bu yöntemle böbrek taşları ve böbrek ameliyatları kapalı olarak yapılarak, bir açık yara oluşturmadan halkımıza hizmet edilmektedir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber