14 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 14 Aralık 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.00'da Çankaya Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılış törenine katılacak, saat 14.30'da Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçih Efendiyev ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ı ziyaret edecek, saat 14.15'te Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 11.00'de, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 10.30'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD Ticaret Odası Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Sorumlusu Lionel C. Johnson'un imzalayacağı Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkileri geliştirme mutabakat zaptı törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.00'da Çankaya Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılış törenine katılacak, saat 15.30'da Haydar Aliyev Parkı'nın açılışına katılacak, saat 16.00'da Haydar Aliyev Ortaokulu'nu ziyaret edecek.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 09.30'da ANGİAD ev sahipliğinde Sheraton Otel'de düzenlenen ?TÜRKONFED 16. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi?ne katılacak.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, saat 14.00'da ?Türkiye'de Nitrat Direktifi'nin Uygulanması ve Nitrat Direktifi'nin Uygulanması İçin Teknik Yardım Projesi?nin kapanış toplantısına katılacak, saat 17.00'de Çırağan Sarayı'nda ?Üçüncü Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi?ne katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 14.00'da JW Marriott Otel'de gerçekleştirilecek ?İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtımı? kapanış programına katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde saat 09.30'da Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na, saat 13.00'te Çırağan Sarayı'nda ?Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Açısından Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Bölgelerinde Yeni Fırsatlar ve Projeleri? programına, saat 15.00'te Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde Tapu Müdürlükleri toplu açılış törenine, saat 17.00'de Kağıthane'de Dersaadet Konakları Temel Atma Törenlerine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 14.00'da Tokat'ta Arayış Gazetesi Merkez Binası'nın açılış törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, saat 09.30'da Rixos Otel'de sohbet toplantısı düzenleyecek.

- OECD LEED Komitesi çalışması kapsamında çalışmaları tamamlanan ve raporu yayınlanan ?Leveraging Training and Skills in SME's? projesinin ?Rekabetçi KOBİ'ler İçin Beceri Gelişiminde Yenilikler? konulu konferans, saat 09.30'da KOSGEB Konferans Salonu'nda geliştirilecek.

- TÜİK, saat 10.00'da Ekim ayı Sanayi Ciro ve Sipariş Endekslerini açıklayacak.

- Sıtkı Olçar ve Nida Olçar'ın ?Keşkül-ü Fukara? temalı seramik-çini sergisi ile Ayla Renda'nın ?Çağdaş Türk Minyatürü? isimli minyatür sergisinin açılışı, saat 17.30'da Dışişleri Bakanlığı Suna Çokgür Ilıcak Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

- Kosova ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin daha da gelişmesi ve kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla Kosova Ulusal Balesi, saat 19.00'da Leyla Gencer Sahnesi'nde sahne alacak.

- Başkent Üniversitesi, Ankara Araştırmaları Merkezi ve Vehbi Koç işbirliğiyle, saat 10.00'da Ankara Bağ Evi'nde ?Tarih Yazımında Sivil Mimarlık? adlı tartışma programı gerçekleştirilecek.

- TEDAŞ'a bağlı Boğaziçi Dağıtım Anıtımı Şirketi'ndeki, TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi, saat 14.30'da yapılacak.

- TRT ile Türk Patent Enstitüsü arasında, saat 10.00'da TRT Genel Müdürlüğü'nde sponsorluk anlaşması imzalanacak.

- Marmara Denizi'nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi (MAREM) Ekibi, Hyatt Regency Otel'de saat 09.30'da, MAREM Projesi'nin 2012 raporunu açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Mithat Rende, İstanbul Conrad Otel'de saat 11.00'de, İstanbul'da yapılacak olan KEİ 27. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

-2. Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Kongresi Basın Toplantısı, The Marmara Otel'de saat 11.30'da, gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası Grup Müsabakaları kurası, TFF yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla saat 14.00'te Olimpiyatevi'nde çekilecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 16. haftası Eskişehirspor ? Bursaspor maçıyla start alacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile sahasında oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 10.30'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- THY Avrupa Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, C Grubu'ndaki son maçında TSİ 21.00'da Zalgiris Kaunas ile deplasmanda karşılaşacak.

- 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Sinan Erdem Spor Salonu'nda devam ediyor.

- Türkiye Güreş Şampiyonası'na, saat 10.00'da bayanlarda yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

- Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ve siyah-beyazlı futbolcular, saat 15.30'da Uluslararası Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret edecek.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılışına katılacak. Gül, daha sonra Çankaya Köşkü'nde Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev'i kabul edecek. (10.00 / 14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ı ziyaret edecek. Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (11.00 / 14.15)

POLİTİKA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, JW Marriott Hotel'deki İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtımının kapanış programına katılacak. (14.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Haydar Aliyev Parkı'nın açılışına katılacak, daha sonra Haydar Aliyev Ortaokulu'nu ziyaret edecek. (15.30 / 16.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Marmara Belediyeler Birliği'nce Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenecek 'Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm' konulu sempozyuma katılacak. (09.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da 'Hot Topics in Business' temalı konferansta konuşma yapacak. (13.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Gaziantep'te, Sürdürülebilirlik Akademisi'nce Şehitkamil Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen '1. Enerji Zirvesi'ne iştirak edecek. Yıldız, Gaziantep Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı ile valilik tarafından düzenlenen, 'Ağaç Dikme Bayramı' etkinliğinde de bulunacak. (09.00 / 10.00 / 14.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tokat'ta Sinop-Yakakent-Gerze ve havalimanı bağlantı yollarında incelemelerde bulunacak, basın açıklaması yapacak. Yıldırım, Tokat çevre yolu açılış töreni ile AK Parti İl Başkanlığı hizmet binası açılış törenine de katılacak. (10.00 / 15.00 / 16.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de Ege Palas Oteli'nde engellilerin eğitimi konusunda düzenlenecek panele katılacak. (13.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bursa'da AK Parti Siyaset Akademisi'nde siyasi tecrübelerini aktaracak. (17.30)

EKONOMİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sheraton Hotel'de, Ankara Genç İşadamları Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 'TÜRKONFED 16. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılacak. (09.30)

DÜNYA

Almanya Federal Meclisi, Türkiye'ye 2 adet Patriot bataryası konuşlandırılmasını öngören hükümet tezkeresini oylayacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye iç muhalefet temsilcileri ve Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil'le görüşecek.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma programı yoğun ilgi gördü. Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda; ney üflendi, semazen gösterisi düzenlendi ve tiyatro sahnelendi.

GÜNCEL

Ergenekon davasının görülmesine, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu: Özal zehirlenerek öldürülmüştür (Özel)

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü dile getirdi. Ensarioğlu, Eşref Bitlis'in, bazı albayların ve Özal'ın birbiri ardına ölmesinin tesadüf olamayacağına dikkat çekti. Ensarioğlu, "Türkiye'de hala bir Cumhurbaşkanının ölümü, kafalarda faili meçhul olarak kalıyorsa vah halimize. Türkiye demek daha çok çok mesafe alması lazım." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İzmir'de Ege Palas Oteli'nde engellilerin eğitimi konusunda düzenlenecek panele katılacak. (13.00)

İzmir'de üç gün arayla üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanan Hamdi Ayri yeniden hakim karşısına çıkacak. Duruşmada karar verilmesi bekleniyor. (09.30)

Peryön Güney Marmara Bursa Şubesi, 5.'sini düzenleyeceği 'Yönetim Zirvesi'nde Türkiye'nin yönetim duayenlerini Bursa'da ağırlayacak. İlhan Parseker, One World Consulting Yönetici Ortağı Tim Bright, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Technital SAS CEO'su ve Alusun Alüminyum Kurucu Ortağı Simplicio Ruscio, Toyata Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer gibi ünlü isimler zirveye konuşmacı olarak katılacak. (09.30)

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin, Bursa'nın bilim, teknoloji, kültür ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan Bursa biriminin açılışı ile ilgili basınla tanışma toplantısı yapacak. (09.30)

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta açılış maçında, Eskişehirspor ile Bursaspor karşı karşıya gelecek. (20.00)

Ziraat Türkiye Kupası Grup Kuraları İstanbul Olimpiyatevi'nde çekilecek. (14.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber