Unakıtan, 'affa ihtiyacım yok' dedi ve maddeyi geri çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2005 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, herhangi bir affa ve kanunun bir maddesinin arkasına sığınmaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, dün görüşülmesine başlanan "Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkini İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine devam edildi.

Tasarının tümü üzerinde AK Parti Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Açıkalın, son 10 yılda yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelen krizlerin, iktisadi ve ticari hayatta kurumları sıkıntıya soktuğunu söyledi. Tasarının bu alanlarda belli düzenlemeler içerdiğini dile getiren Açıkalın, tasarı ile yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen kamu personelinin mecburi hizmet yükümlülüğünden kaynaklanan ihtilafları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını da belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da tasarıyı, "torba af yasası" olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:

"Meclis af sanayi gibi çalışıyor. (Af olur da Maliye Bakanı olmaz mı?) dedirten düzenlemeler yapıyorsunuz. Sayın Maliye Bakanı için 6. kez af yasası çıkarıyorsunuz. Burada sadece Maliye Bakanı'na değil, ilgili finans kurumunu da affediyorsunuz."

Daha sonra soru-cevap bölümünde, Maliye Bakanı Unakıtan, tasarıda yer alan, "sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleme veya bu belgeleri kullanma fiillerinin aracılı ihracat suretiyle işlenmesine" ilişkin hükmünü de içeren 3. maddeyi olduğu gibi çekeceklerini söyledi.

Kemal Unakıtan, "Bu madde buraya bir daha getirilmeyecek. Buraya getirilen yasalar bir birey için getirilmiş değil. Maddenin a'sı, b'si, c'si değil, hepsini çekiyoruz" diye konuştu.

Bu söz üzerine Unakıtan'a CHP sıralarından, "ebediyen mi?" sorusu yöneltildi.

Unakıtan da, "Siz bu toplumun kronikleşmiş sorunlarını çözmezseniz ve beni istismar konusu yapmaya devam ederseniz, millet size bunun cevabını verir" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık'ın "Tasarının 3. maddesiyle sizin ne ilginiz var?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Unakıtan, "söz konusu maddenin ve kanunun kendisiyle herhangi bir ilgisi olmadığını" söyledi.

Unakıtan, "Herhangi bir affa ihtiyacım yok. Kanunun bir maddesinin arkasına sığınmaya da ihtiyacım yok. Bu konu fazla istismar edildi. İş Bankası'nın Yönetim Kurulu Üyesi olsaydım dava bile açılmazdı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber