Yücel Aşkına mektup kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2005 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu (YÜAT), başlattığı kampanya çerçevesinde tutuklu bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a ilk mektubu gönderdi.

YÜAT tarafından yapılan açıklamada, mektup kampanyasının, dernek bünyesinde kurulan 'Yücel Aşkın'a Mektup Kampanyası Sivil İnisiyatifi' tarafından yürütüldüğü ifade edildi. Cezaevinde kalanlar için dışardan gelecek bir mektubun ne kadar değerli olduğu düşüncesiyle böyle bir kampanyayı başlattıkları belirtildi. YÜAT üyeleri ve Türkiye'deki rektörlerin şu anda Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın için bir çaba içinde olduklarını ve bu çabadan Prof. Dr. Aşkın'ın haberdar edilmesi gerektiği kaydedildi.

Prof. Dr. Aşkın'a mektup ya da posta kartıyla destekleme mekanizmasını harekete geçirmek istendiği de ifade edilen açıklamada, "Bugün ilk mektubu yazdık ve zarfının üzerine 'Sayın Prof. Dr. Aşkın M Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi Memurlar Koğuşu Van' adresini yazarak yolladık. Bu eylemi bir sivil toplum hareketine dönüştürmek istiyoruz. Çağdaşlığın gereği de budur diye düşünüyoruz.

Prof. Dr. Aşkın'ı orada yalnız bırakmamalıyız. Kişiler kendi duygu ve düşüncelerini aktaracaklar. Bu mektuplar birer belge olarak kalacak, elle tutulan, koklanabilen ve saklanabilen bir mektup ya da kart onun gücüne güç katacaktır. Prof. Dr. Aşkın bu mektuplarla vaktin nasıl geçeceğini anlamayacak, kendini daha güçlü hissedecektir. Hadi hep beraber Van PTT Başmüdürlüğü'nü mektuplarımızla dolduralım" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber