Dinçer: Kaynak göstermeden alıntı yapmadım

Haber Giriş : 27 Ekim 2005 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kitabında ?intihal' yaptığı suçlamasıyla YÖK tarafından akademik unvanları alınan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, kaynak göstermeden alıntı yaptığını kesin bir dille reddetti.

CNN TÜRK'te Manşet programında Mithat Bereket'in sorularını cevaplayan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer bir bilim adamı olarak hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

YÖK ile hükümet arasındaki gerginliğin azaltılması gerektiğinin altını çizen Ömer Dinçer, sert mesajlar vermekten de kaçındı.

Dinçer'in akademik unvanı

YÖK Genel Kurulu, 21 ekimde yaptığı toplantıda Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal suçu işlediğine karar vererek, akademik unvanlarını geri almıştı.

YÖK, Yüksek Disiplin Kurulu sıfatıyla yaptığı toplantıda, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer hakkında 'İşletme Yönetimine Giriş' isimli kitabında intihal yaptığı gerekçesiyle, 'üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası' vermişti.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in avukatı Abdurrahman Öz ise, YÖK'ün kararıyla ilgili olarak hukuki haklarını kullanacaklarını söylemişti.

Aynı ceza, Dinçer'in söz konusu kitabı birlikte yazdığı Yrd. Doç. Dr. Yahya Fidan'a da verilirken, YÖK'ten bir yetkili, Dinçer ve Fidan'ın akademik unvanlarının alınmasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

YÖK'ün geçtiğimiz nisan ayından bu yana incelediği ve intihal soruşturmasına konu olan kitap, Ömer Dinçer'in 'İşletme Yönetimine Giriş' adlı kitabıydı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz nisan ayındaki toplantısında Ömer Dinçer'in intihal yaptığı sonucuna varmıştı.

Üniversite Senatosu, Dinçer ve Fidan'ın Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken 1996 yılında yayımladığı 'İşletme Yönetimi' adlı kitapta, Prof. Dr. Tamer Koçel'in 'İşletme Yöneticiliği' başlığını taşıyan kitabından yayın etiğine uymayan şekilde birçok 'aşırma' yaptığını tespit ettiklerini açıklamıştı.

Senato açıklamasında etik ihlalinin sabit olduğu, ancak zamanaşımına uğradığını belirtmişti.

Üniversite komisyonları da, Prof. Dr. Ömer Dinçer ile Yrd. Doç. Dr. Yahya Fidan'ın ortak yazdığı 'İşletme Yönetimi ' kitabında intihal olduğu kararına varmış ve dosyayı YÖK'e göndermişti.

ccntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber