Sanayiciler, Emniyet Müdürü Gürkan'ı ağırladı

Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Adana Emniyet Müdürlüğü'nün buluşmasına, ?Adana'nın daha huzurlu ve güvenli yatırım kenti olması? yönünde işbirliği mesajları damgasını vurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıya konuk oldu. Gürkan, ?Tüm çabamız Adana'nın daha huzurlu, güvenli yatırım kenti olmasına katkı sunmaktır.? dedi.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Baro Tesisleri'ndeki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Adana'da huzur ve güvenli ortamın sağlanmasındaki çabalarından dolayı teşekkür ederek, bu konuda destek ve katkı vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Adana sanayisi ile bilgi veren Sürenkök, Adana'nın Türkiye'nin sanayileşen ilk illerinden biri olduğunu, gelişmiş sanayi kültürü ve yatırımcı- girişimci geleneğini başarılı şekilde taşıdığını kaydetti.

Sektörlerin dengeli dağılımı ve çeşitliliği sebebiyle Adana sanayisinin krizlere karşı refleks kazandığını, bir sektörde kriz olsa bile diğer sektörlerin çalışarak kent sanayisini ayakta tutarak rekabet gücünü artırdığını belirten Sürenkök, Adana'nın, tekstil sanayisinde çok gelişmiş, modern entegre tesisler, gıda sanayisinde Türkiye markaları, makine imalat sanayisinde ise yurt dışına komple fabrikalar kuran tesislere sahip bulunduğunu ifade etti.

?Adana'nın parası bankalarda yatıyor? algısının doğru olmadığını belirten Sürenkök, bankalardaki 11.4 milyar liralık mevduata karşın, 17.4 milyar lira kredi kullanıldığını, Türkiye ortalaması yüzde 102 iken Adana'da bu oranın yüzde 152'ye ulaştığını bildirdi. Sürenkök, ?Bu veriler daha çok kredi kullanılarak yatırım yapıldığını göstermektedir.? şeklinde konuştu.

Adana'nın gerilemediğini, ancak teşvik uygulamalarından yeterince faydalanamadığı için diğer illerin gelişme hızının gerisinde kaldığını ifade eden Sürenkök, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle Adana'nın üzerindeki tozlanmanın sona ereceğini, tekrar eski görkemli günlerine kavuşacağını kaydetti.

GÜRKAN: ÇABAMIZ DAHA GÜVENLİ YATIRIM KENTİ

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kentin ve ülkenin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yollarının üretilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen toplantılarda sanayici ve iş adamlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ?Tüm çabamız Adana'nın daha huzurlu ve güvenli bir yatırım kenti olmasına katkı sunmaktır.? şeklinde konuştu.

Güvenlik hizmetlerinin sunulmasında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde büyük özveriyle çalıştıklarını ifade eden Gürkan, sanayici ve girişimcilerin ülkemiz ekonomisine, istihdamına ve uluslar arası platformlarda tanıtılmasına ve söz sahibi olmasına sağladığı katkıların göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Gürkan, şöyle konuştu: ?Oluşturduğunuz istihdamla ülkemiz ve kentimizin huzuruna, refahına yönelik katkılar huzur ve refahına yönelik önemli katkılar sunmaktasınız. Yasa dışı oluşumların ve terör örgütlerinin insan kaynaklarını eğitimsiz ve işsiz kişiler oluşturmaktadır. Ülkemize yapılan güçlü yatırımlarla oluşan istihdam sonucu önemli bir kaynağı elinden alınan ve bu nedenle taban kaybetme endişesi yaşayan terör örgütleri bu yatırımlardan büyük rahatsızlık duymaktadır. Tüm kurum ve kuruluşlarla bize düşen hizmetler noktasında her zaman yanınızda olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.?

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana'nın özellikle güney bölgelerinde güvenlik açısından da acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşme sebebiyle çıkmaz ve dar sokaklar bulunduğunu, evlerin birbirine bitişik olmasının polisin hareket yeteneğini kısıtlayarak olaylara müdahaleyi zorlaştırdığını ifade etti. Gürkan, ?Adana'da kandırılan, ne yaptığını bilmeyen birçok çocuk var. Bu bölgelerde güvenliğin sağlanması iki yöntemle olur. Ya bu bölgelerin her birine 5 bin polis dikeceksiniz ki bu da modern Türkiye'ye yakışmayan bir görüntü olur. İkincisi ve olması gereken ise kentsel dönüşümdür.? diye konuştu.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, toplantı anısına Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a tabak ve Adana Sanayi tarihi kitabı hediye etti.

Toplantıya, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden İl Emniyet Müdür Yardımcıları Gürkan İlhan, Zülfikar Sökmen, İsmail Bilgin ve Erhan Yıldırım, Şube Müdürleri Yusuf Ziya Toprak, Mehmet Karabörk, Serdar Koç, Andaç Çelebi, İbrahim Sağır, Adana Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Suat Öcal ve Katip Üye Şahin Mangtay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Sayar ve Süleyman Gerdan, Sayman Üye Ercan Karakaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Fırat Karalı, Civan Serintürk, Kamerhan Dıblan, Kurtuluş Kaynak, Zeki Bengül, Erol Kavlak ve Mahir Alev ile Genel Sekreter Gazi Yılmaz katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber