İş dünyası teşvik yasasının süresinin uzatılmasını istiyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda bölge sanayicileri adına bir araya gelen 15 sivil toplum kuruluşu 5084 sayılı yasada düzenlemenin yapılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

STK'lar adına Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin açıklama yaptı. Ertekin, düzenlemenin yapılmaması durumunda eski ve yeni teşvik yasasından yararlanan yatırımcılar arasında çok büyük haksız rekabetlere neden olacağını söyledi. Ertekin, "Bugün 5084 sayılı teşvik yasası kapsamında 49 ilde yaklaşık 950 bin sigortalı çalışan olduğu ve sigorta işveren payı muafiyetinden yararlanmaktadır, eğer bu muafiyetler bir müddet daha devam ettirilmez ve yeni teşvik yasasından da yararlandırılmazlarsa ortaya yatırımcıları açısından eski ve yeni arasında çok büyük bir haksız rekabet ortaya çıkacak.? dedi.

5084 Sayılı Yasa ile bugün sağlanan sigorta işveren payı indiriminin birkaç yıl daha uzatılmaması durumunda mevcut yatırımların çoğunun yılın ilk çeyreğinde dökülmeye başlayacağını kaydeden Ertekin, artacak işsizliğe de dikkat çekti. Ertekin, şöyle devam etti: ?Ülkemizde bölgemizde bu durumda büyük ekonomik kayıplara uğrar, binlerce çalışan işsiz kalır, sigorta gelir artışı bekleyen hükümetimizde bu durumda hedeflerinin aksine, sigorta primlerinden artış beklerken işsizlik sigortası ödemek durumunda kalır.?

Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu ise yasada bir düzenleme yapılmaması durumunda kayıt dışılığın yeniden artacağına işaret etti.

Toplantıya Kahramanmaraş, Şanlıurfa Adıyaman Ticaret Odaları başkanlarının yanı sıra ilgili 15 STK temsilcisi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber